Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prins van Oranje brengt 7 september 2006 werkbezoek aan gebiedsontwikkelingsprojecten in Londen

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft donderdag 7 september een werkbezoek gebracht aan Londen.

Tijdens het werkbezoek, dat georganiseerd werd door het ministerie van VROM, stonden gebiedsontwikkeling en klimaat en ruimte centraal. De Prins werd vergezeld door minister Dekker van VROM. In de ochtend bezochten de Prins en de minister de organisaties die de fysieke projecten voor de Olympische Spelen 2012 voorbereiden en uitvoeren, gevolgd door een bezoek aan de bouwlocatie voor het Olympisch Park, de stormvloedkering `The Thames Barrier' en het herstructeringsproject in het nabijgelegen stadsdeel `City East'.

De loco-burgemeester van Londen informeerde de Prins en de minister over de verschillende gebiedsontwikkelingen in Londen en de daarbij betrokken partijen. De Olympische Spelen van 2012 zijn een van de belangrijkste drijfveren voor de grootschalige herstructurering van Oost Londen. De organisaties achter de Spelen informeerden de Prins in de ochtend over de integrale aanpak met oog voor milieu, infrastructuur, wonen en ruimte.

Het middagprogramma stond in het teken van het onderwerp klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de stad Londen. Het ministerie van Milieu verzorgde diverse presentaties. De Prins en de minister maakten aan het begin van de middag een boottocht over de Thames naar de stormvloedkering, de `Thames Barrier'. Deze stormvloedkering beschermt de stad tegen overstromingen.

Later in de middag volgde een presentatie over het Thames Estuary 2100, een programma over de maatregelen die nodig zijn om Londen tot 2100 te beschermen tegen het water. De delegatie werd voorts geïnformeerd over het Britse initiatief voor de bouw van 120.000 tot 160.000 woningen in de `uiterwaarden' (floodplaines) van de Thames.

Het bezoek van de Prins van Oranje aan Londen maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het ministerie van VROM. Het programma telt drie ruimtelijke thema's. Naast gebiedsontwikkeling zijn dat ruimte en klimaat en Europese ruimte.

7 september 2006
© RVD