Ingezonden persbericht



Utrecht Toerisme en Recreatie

7e hemelfestival bereikt climax met Summer of Darkness reünie, dans uit Down Under, de muzikale primeur van C-Mon & Kypski en de verkiezing van het 'Utrecht Moment'.

Programma donderdag 7 september, vrijdag 8 september, zaterdag 9 september en zondag 10 september

Summer of Darkness daalt neer in de 7e hemel. Donderdag 7 september vinden de Gothics elkaar tijdens de reünie van dit gothic festival. Beleef en ervaar Australië op 8 september via de multimediale installatie van Captain Video over Stamping Grounds van choreograaf Jiri Kylian. Panoramische landschappen, typische ritmes en meeslepende dans. Er is meer deze avond! C-Mon & Kypski laten voor het eerst hun CD horen in De 7e Hemel. Where The Wild Things Are verschijnt op 20 oktober. De kick-off van hun landelijke tournee is op 30 september in de Melkweg in Amsterdam. Zaterdagavond 9 september is er een prikkelende theateravond Van Bronstijd tot ADSL, waarop de uitslag van de verkiezing van het 'Utrecht Moment' wordt bekendgemaakt. Zondag 10 september staat in het teken van een live stripverslag. Tekenaars van beeldblad De Inktpot tekenen hun impressies van die dag in een strip. Wil je vereeuwigd worden? Kom dan langs.

Donderdag 7 september
Deze avond strijken de gothics neer in De 7e Hemel. Het gothicfestival Summer Darkness dat dit jaar voor de 4e keer plaatsvond in Utrecht was een groot succes. Bijna 5.000 liefhebbers van deze muziek en lifestyle bezochten de Domstad en er waren tal van muzikale hoogtepunten. Tijd voor een kleine reünie, en wel in De 7e Hemel! 3voor12/Utrecht heeft uitgebreid verslag gedaan van het festival en van tal van optredens de audio opgenomen. Op deze avond zijn de hoogtepunten hiervan te horen in de Ipodlounge

Vrijdag 8 september
Waan jezelf in het land van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Voel hoe bijzonder het bewegingsrepetoire is van Kylians dans. Dit alles is te ervaren in het Hemels Theater van 20:00-22:00 uur. Daarna kan er doorgefeest worden! C-Mon & Kypski hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun nieuwe CD 'Where The Wild Things Are'. Om 22:00 uur laten ze 'm horen in de Ipodlounge. Een unieke luistersessie! Voor dit evenement dien je een plaats te reserveren via www.de7ehemel.com.

Zaterdag 9 september
Kom kijken wat tijdens de afgelopen festivalweken door Utrechters is gekozen als het moment dat voor de stad van grootste historische betekenis is geweest. Het Utrechts Archief toonde in haar hemelkamer - en toekomstige behuizing - zeven historische momenten, waaruit men kon kiezen. Op deze avond zullen de stemmen zijn geteld, en wordt het verkozen moment bekendgemaakt. Acteur Eugène Ligtvoet en muzikant René de Kam banen zich met publiek een theatrale weg door de geschiedenis van Utrecht. Kom naar het Hemels Theater waar tussen 20:00 uur en 22:00 uur 'Van Bronstijd tot ADSL ' de revue passeert.

Zondag 10 september
Zondag biedt de 7e hemel een uitgebreid en gratis programma! Op deze laatste dag is het festival al om 12.00 geopend. Tekenaars van Utrechts beeldblad de inktpot gaan deze middag live verslag doen van de gebeurtenissen in de 7e hemel. Strips, cartoons, karikaturen, kunst. Kom langs en laat je vereeuwigen op het voorplein van het festival in een van de strips. Om 15.00 uur is het tijd voor een line up die het einde inluidt van het festival de 7e hemel. Om 15.00 begeleidt Ralph Meulenbroeks de Utrechtse hofdichter Ingmar Heytze. Dan is om 19.00 uur het podium aan de Tjerk Ridder Band. Een nieuwe Utrechtse band die garant staat voor groovy baspartijen en opzwepende beats, frisheid en energie. De eer is aan de Utrechtse band Overlast om het festival waardig uit te luiden met hun eigenzinnige muziek van eigen hand.

Elke donderdag t/m zondag
Naast de speciale evenementen biedt het festival de 7e hemel elke donderdag t/m zaterdag een doorlopend programma. De 7 musea die zich hebben verenigd tot de 7e hemel én 2 gastmusea presenteren zich ieder in een eigen ruimte in het oude Gerechtsgebouw. Een bijzondere inrichting en een verrassende presentatie is de overeenkomst. De bezoeker kan bovendien loungen in een knalroze iPodhemel en bij mooi weer ook buiten vertoeven. Het plein is gedurende de festivalperiode ingericht als terras en biedt allerlei culinaire genoegens in een decor van fonteinen, beschilderde deuren en een kleurrijke carrousel.

De 7e hemel
Het festival de 7e hemel is van 5 augustus t/m 10 september elke donderdag t/m zaterdag vanaf 17u, en aanstaande zondag vanaf 12u geopend. De 7e hemel komt tot stand in samenwerking met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) en de Utrechtse horeca. De zeven musea van de 7e hemel zijn: Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & dick bruna huis, Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. Bij het festival zijn naast deze musea ook Het Utrechts Archief en Volksbuurtmuseum Wijk C te gast. Voor meer informatie over de 7e hemel kunt u kijken op www.de7ehemel.com.