Ondernemerstaal in het Turks


StartBedrijf.nl wil ook in het Turks verschijnen

GRONINGEN, 20060907 -- De gratis website voor startende ondernemers www.startbedrijf.nl wil de site laten vertalen in het Turks, Marokkaans en Pools. Sinds de start van de site weten veel startende ondernemers de site goed te vinden. Op jaarbasis genereert de site inmiddels meer dan 1.000.000 pageviews en voorziet de site met ca 1000 artikelen bezoekers van gratis informatie over het opstarten van een bedrijf.

Simpel en doeltreffend
StartBedrijf.nl is een website waarop alles in basisvorm te vinden is, alles gratis aangeboden wordt en ook nog eens in begrijpelijke taal. Inmiddels werken dagelijks vier mensen aan de site die dagelijks wordt voorzien van economisch nieuws uit alle 12 regio's in Nederland.

Turks, Marokkaans en Pools.
Inmiddels heeft de site zijn waarde bewezen en worden nieuwe initiatieven ontwikkeld. Johan Marrink van StartBedrijf: "We hebben plannen om de "Allochtone Nederlanders" ook te helpen bij het starten van een bedrijf. Bij deze groep ligt het taalgebruik natuurlijk nog lastiger. Vaak spreekt men behoorlijk Nederlands maar de vaktermen voor ondernemers blijven moeilijk. We hebben geprobeerd subsidie te krijgen om de site te laten vertalen in bijvoorbeeld het Turks. Bij het Ministerie van Economische Zaken werden we letterlijk uitgelachen, geld was geen probleem, maar laat ze maar Nederlands spreken was het antwoord"

Desondanks zal de site vertaald moeten worden voor deze mensen is de mening van het team van StartBedrijf, want er is ook in die kringen een grote behoefte aan duidelijke informatie. Van de ca. 75.000 mensen die in Nederland rondlopen met plannen om een eigen bedrijf te beginnen is er een groeiend gedeelte van de starters van allochtone afkomst en dat moet naar de mening van StartBedrijf ook gestimuleerd worden.