Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

Geachte redacteur/redactrice,

Met de verkiezingen van 22 november op komst, strooien politici beloften in het rond. De verkiezingsprogramma's staan weer vol van goede plannen voor het onderwijs en flinke investeringsbeloften. Vier jaar geleden was dat niet anders. "De Algemene Onderwijsbond wil dat het deze keer niet bij mooie woorden blijft, maar stuurt aan op een regeerakkoord waarin onderwijs nu eindelijk de plaats krijgt die het verdient", vindt AOb-voorzitter Walter Dresscher . "Een Onderwijsakkoord. Geen bezuinigingen, maar investeringen."

De AOb maakt daarom aanstaande donderdag het verkiezingsmanifest Onderwijs is mensenwerk bekend, met wat de bond als belangrijkste prioriteiten ziet voor zinvolle investeringen in het onderwijs. Vrijdag start de AOb de actie onderwijsakkoord2006.nl waarin zij onderwijspersoneel vraagt om aan te geven waar op hun school de belangrijkste knelpunten liggen. Via een internetenquête, uitgevoerd door het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen, kunnen leraren en ander personeel aangeven wat zij belangrijk vinden voor hun leerlingen, henzelf, de school en het onderwijsbestel. Eind oktober worden de resultaten van onderwijsakkoord2006.nl gepresenteerd.

Voor een toelichting op het verkiezingsmanifest Onderwijs is mensenwerk en de actie onderwijsakkoord2006.nl bent u welkom op een informele bijeenkomst aanstaande donderdag om 11.30 op het hoofdkantoor van de Algemene Onderwijsbond. Indien u van plan bent om te komen, horen wij dat graag in verband met de logistiek uiterlijk woensdagmiddag om 16.00

met vriendelijke groet,
Ivan Bartholomeus
ibartholomeus@aob.nl
06-22991579