Brabant gaat voor de top
VVD presenteert conceptverkiezingsprogramma

's-Hertogenbosch, 07 september 2006. Vandaag presenteert de VVD Brabant het conceptverkiezingsprogramma: "Provincie met ambitie: Tijd en ruimte voor Brabant."

Om een toppositie te kunnen bereiken op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt wil de VVD o.m. schoolverlaters confronteren met een diplomaloos bestaan, prijzen en studiebeurzen beschikbaar stellen in het onderwijs en een beter samenspel tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkrijgen via een zgn. "marktplein".

De jeugdzorg wordt overgedragen aan gemeenten en ouderenzorg begint bij de VVD voortaan bij 70+. De waterschappen beschouwt de VVD als uitvoerende organisatie van de provincie. Daarmee kan een forse efficiency impuls worden gegenereerd.

Om Brabant als belangrijk innovatieve regio voldoende tijd en ruimte te geven moet de bereikbaarheid van belangrijke economische centra verbeterd worden. De N65 en N69 worden met name genoemd evenals de ruit rond Eindoven. De VVD wil overigens de taken op het gebied van vervoer en woningbouw in het SRE terugbrengen naar de provincie.

Als het gaat om de verhoging van de woningbouwproductie: "gemeenten dienen volledige vrijheid van bouwen te krijgen binnen de bebouwde kom". Op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening denkt de VVD nog een forse dereguleringslag te kunnen maken en streeft naar 20% minder regelgeving.

Ook sport en cultuur nemen een belangrijke plaats in het programma in. Brabant moet zich inzetten om meer in topsportevenementen en grootschalige culturele evenementen te investeren.

Tenslotte wil de VVD de provinciale heffing (opcenten op de MRB) verlagen, en denkt met 20% minder ambtenaren en 2 gedeputeerden minder te kunnen. Als de financiële ruimte voor de komende bestuursperiode bekend is komt de VVD met een financiële vertaling van haar programma.

Het conceptverkiezingsprogramma is opgesteld door de programmacommissie onder leiding van Bert van Dijk, voormalig directielid van Perfetti Van Melle. Zaterdag 16 september wordt het conceptprogramma om 09.30 in Eindhoven gepresenteerd aan lijsttrekker Onno Hoes.

----------

Noot voor de redactie,