ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina s: 2

Barendrecht, 7 september 2006

ICT RONDT OVERNAME BELANG IN PROCOS ENGINEERS & CONSULTANTS B.V. AF

In vervolg op de eind juni 2006 getekende intentieverklaring, heeft ICT Automatisering N.V. ( ICT ) gisteren de overname van het 100% belang in Procos Engineers & Consultants B.V. afgerond. Procos richt zich op de ontwikkeling van technische automatiseringstoepassingen voor middelgrote tot grote industriële bedrijven. Deze deelname past goed in de strategie van ICT om haar positie in de industriële automatisering te versterken.
Procos is een innovatieve organisatie die zich volledig richt op ontwikkeling van automatiseringstoepassingen voor industriële bedrijven. De vier business units bieden totaaloplossingen op het gebied van process automation, machinery automation, real-time embedded software en industrial information. Tevens bieden zij 24-uurs service op alle systemen in productieautomatisering.
De ingenieurs van Procos voeren werkzaamheden uit voor o.a. de top-50 van industriële bedrijven in de Benelux, waaronder Philips, Stork, Akzo, Unilever, Siemens en DSM. Zij verlenen diensten in de vorm van consultancy, fixed-price projecten, detachering en support. Procos heeft op dit moment zo n 100 medewerkers in dienst. De omzet over 2005 bedroeg circa EUR 8 miljoen.
De koopsom is gebaseerd op de door Procos Engineers & Consultants B.V. in 2006 gerealiseerde winst. De resultaten van Procos Engineers & Consultants B.V. zullen met ingang van 1 juli 2006 worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van ICT.

/ / / / / / / /

Profiel ICT

De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT NoviQ. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT NoviQ biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals requirements engineering, architectuur, quality assurance en configuratiemanagement, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland en Duitsland.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000

Website: www.ict.nl


---- --