Gemeente Sneek


Positieve ontwikkelingen bedrijventerrein De Hemmen-A7 Terwijl het bouwrijp maken volop aan de gang is op bedrijventerrein De Hemmen zijn er op het bestaande terrein zo links en rechts ook bouwactiviteiten waar te nemen. Aan de Tingietersstraat bouwt Friso een loods t.b.v. de fabricage van prefab kozijnen. Een positieve ontwikkeling omdat hierdoor het bestaande bedrijventerrein intensiever wordt gebruikt.
Het bedrijf Blom Projektinrichting is op de hoeklocatie bij de nieuwe afslag van de A7 begonnen met bouwen. Het geraamte van het pand staat er al waardoor de contouren van het gebouw goed zichtbaar zijn.
* Site Blom Projektinrichting

Impressie Titan Projects B.V. De afgelopen tijd zijn bij de afronding van De Hemmen 1 zo'n 15 nieuwe bedrijfspanden gebouwd en er komen nog enkele nieuwe bedrijfsvestigingen bij. Titan Projects gaat een zichtlocatie bebouwen. Dit is een werktuigbouwkundig projectenbureau dat op industrieterrein Houkesloot langs de Voltastraat uit z'n jasje is gegroeid. T

ussen de nieuwbouw van Titan Projects en het bestaande pand van Linea Recta gaat AB Fryslân zijn nieuwe hoofdvestiging bouwen.
* Site Ab Fryslân

Blom Projektinrichting en AB Fryslân zorgen samen voor ruim 50 nieuwe arbeidsplaatsen in Sneek.

Bij de uitbreiding van De Hemmen wordt binnenkort een gebied van ongeveer 12 hectare bouwrijp opgeleverd. De gronduitgifte verloopt voorspoedig, er is veel concrete belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor nieuwbouw op de Hemmen. Door de nieuwe A7 komen er vele zichtlocaties bij. Nu lijken de kavels nog aan de achterkant van het terrein te liggen, maar in 2008 zullen de kavels die nu verkocht en bebouwd worden de voorkant en het gezicht van het bedrijventerrein zijn. Ook de strook langs de State-As begint vorm te krijgen door een clustering publieksgerichte voorzieningen van bouwmarkten en autogaragebedrijven. Eén daarvan is de verplaatsing van Karwei van de Kleermakersstraat naar een zichtlocatie bij de nieuwe rotonde.

De ontwikkeling van bedrijventerrein De Hemmen is een gezamenlijk project van de gemeente Sneek en de gemeente Wymbritseradiel. Op 28 september aanstaande zal in een gezamenlijke raadsvergadering de besluitvorming voor het totale gebied aan de orde komen. Zowel wat betreft de Ontwikkelingsvisie De Hemmen als de financiële consequenties en de wijze van samenwerking tussen de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel.