Titel: Wannie de Wijn neemt regie Vaders! over

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES

WANNIE DE WIJN NEEMT REGIE VADERS! OVER

De nieuwe toneelproductie Vaders!, geschreven door Haye van der Heyden met Piet Römer in de hoofdrol, zal niet worden geregisseerd door Christiaan Nortier. De komende periode zal hij onverwachts om medische redenen rust moeten houden. De regie wordt overgenomen door Wannie de Wijn.

Wannie tekende vorig seizoen voor de regie van Een Tweede Kans, met Will van Kralingen en Peter Tuinman. Recentelijk speelde bij Toneelgroep de Appel V-snaar en Subway Stories, wat hij schreef en regisseerde. Volgend seizoen verschijnt een nieuw stuk van zijn hand, met wederom Will van Kralingen. Wannie werkte als vaste acteur bij Toneelgroep de Appel en Theater van het Oosten. Hij speelde diverse rollen bij het Nationale Toneel. Daarnaast speelde hij in televisie-series als Vuurzee, Unit 13, Keyzer & de Boer en in films als Madame Jeanette, Oesters van Nam Kee, Off Screen en Floris.

Vaders!
Daniel (René van Zinnicq Bergmann) en Lara (Hymke de Vries) hebben een open huwelijk. Vindt Daniel. Lara is er minder blij mee, maar het is ooit zo afgesproken. Daniels nieuwste verovering heet Anoek (Nienke Römer), een jonge, levenslustige meid die wel in is voor een avontuurtje. Lara ziet het aan, zucht, zwicht en wacht af. De zaken krijgen echter een andere wending als geheel onverwachts op een dag Daniels oude, zieke vader Sjors (Piet Römer) op de stoep staat. Vader en zoon hebben nooit een goede relatie gehad. Terwijl pa achter de vrouwtjes aanzat, liet hij zijn echtgenote en zijn zoon Daniel aan hun lot over. Moet Daniel nu voor zijn vader zorgen, terwijl die dat nooit voor hem heeft gedaan? Hij heeft er weinig zin in, temeer omdat de oude man uitvoerig kritiek heeft op de seksuele moraal van zijn zoon. Bovendien blijkt Anoek opeens iets met een Pool te hebben. Of was het nou een Spanjaard? Het wordt gecompliceerd en Daniel is stinkend jaloers. Lara zucht, zwicht, slikt en wacht af... of toch niet?

Speelperiode
De première van het toneelstuk Vaders! is op 21 oktober in de Leidse Schouwburg. Vaders! speelt van 7 oktober 2006 t/m 24 maart 2007. Het toneelstuk is 90 keer te zien in 80 verschillende steden. Kaarten zijn te koop via de verschillende theaters.

Noot voor de redactie,