Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlands succes bij WK mennen

07/09/2006

Hellendoorn, 7 september 2006
In Hellendoorn zijn vandaag de wereldkampioenschappen mennen voor mensen met een lichamelijke beperking van start gegaan. Nederland scoorde gelijk goed met de gedeelde eerste plaats in de dressuur van Lucia Feijen (Schoonoord) met haar tweespan pony's.

Een prachtig resultaat waar echter een aantal benauwde momenten aan vooraf waren gegaan.
Tijdens de keuring dinsdagavond kreeg Feijen te horen dat een van haar pony's niet werd goedgekeurd vanwege kreupelheid. Het team van Lucia Feijen was het eens met de beslissing van de artsen, maar de teleurstelling was er niet minder om. Woensdagochtend vroeg vond de herkeuring plaats en tegen alle verwachtingen in werd de pony toen wel goedgekeurd en mocht de combinatie alsnog starten. Lucia Feijen: "Ik had me er al helemaal bij neergelegd dat ik niet mee zou kunnen doen. Deze pony's waren een reservespan, omdat een van mijn eigen pony's een peesblessure heeft. Als er dan plotsklaps daarvan een pony ook niet goed loopt, dan besef je dat al het werk voor de WK voor niets is geweest. Dat de pony 's ochtends toch weer in orde was en goedgekeurd werd, was een grote opluchting voor ons".

Ook de andere Nederlandse deelnemers deden het goed. Jacques Poppen en Albert Dussel vertegenwoordigen Nederland in de categorie enkelspan, waarbij ze op dit moment de respectievelijke 6e en 7e plaats innemen. Naast Lucia Feijen rijdt ook Jan Ranzijn mee bij de tweespannen, hij werd vierde in de dressuur. In het landenklassement staat Nederland na het eerste wedstrijdonderdeel op een vierde plaats. Op vrijdag staat de dressuur voor de valide menners op het programma die in een teamwedstrijd tussen Nederland en Duitsland de strijd met elkaar aanbinden.

Naast de verschillende wedstrijdonderdelen voor het WK, vinden er ook andere activiteiten plaats op de terreinen van manege 't Oale Spoor in Hellendoorn. Op vrijdagavond is er een groots showprogramma, waarbij ondermeer de huldiging plaatsvindt van Jeroen Dubbeldam, die afgelopen weekend in Aken goud behaalde met het Nederlandse springteam. Meer informatie:

www.mensporthellendoorn.nl

Lucia Feijen mocht toch starten en won de dressuur swapfotografie.nl