KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-9-2006

Matchracen - Team Rot door naar halve finale Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen in IJmuiden.

In de halve finale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen ging vandaag de strijd tussen Team Richard Rot, winnaar van de provinciale kampioenschappen Zeeland en Team Ralph Wijbenga, provinciaal kampioen van de provincie Friesland.

Bij een harde wind (zes beaufort) genoten de bezoekers vanaf de Delta Lloyd pier op de Hiswa te Water van de drie matchraces tussen team Rot en team Wijbenga.

De winst voor de eerste wedstrijd ging naar Ralph Wijbenga met zijn bemanning Gerard Gruis en Jelte de Jong. In deze wedstrijd maakte Richard Rot een te vroege start en werd hiervoor uiteindelijk
gediskwalificeerd. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Richard Rot met zijn bemanningsleden Diederik Forma en Robert Jansen. Direct bij de start namen zij de koppositie en behielden deze tot en met de finish. Dit bracht de stand op 1-1. De laatste wedstrijd zou de beslissende zijn. De start werd gewonnen door de Fries Ralph Wijbenga. Hij behield de leiding tot en met de laatste bovenboei. Door goed teamwerk aan boord en stuurmanskunst was Richard Rot met zijn
bemanningsleden erg dichtbij gekomen en slaagde er zelfs in om in het laatste rak naar de finish de leiding over te nemen. De harde wind en de vele overstagmanoeuvres zorgden voor spectaculaire momenten. Het in grote getale aanwezige publiek genoot van deze boeiende discipline van de wedstrijdzeilsport.

Morgen wordt de laatste kwartfinale gevaren. Maarten Jamin (winnaar van de open ronde) gaat de strijd aan met Jelle Roos, de regerend Nederlands kampioen en winnaar van de provincie Zuid-Holland. Om 16.30 uur is de wedstrijd met live verslag te volgen vanaf de Delta Lloyd Pier op de Hiswa te water.

Op zaterdag 9 september worden vanaf 13.00 uur de halve finales gevaren. Voor de halve finale hebben zich tot nu toe geplaatst: Team Rot (provincie Zeeland), Team Loos (provincie Utrecht), Team Kirsten Groeneveld (provincie Noord-Holland). Op zondag 10 september wordt de finale om 14.00 uur gevaren.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl