HONK! binnenkort in de theaters


Ara Halici en Ivo Chundro in dé familiemusical

APELEDOORN, 20060907 -- Je dacht dat je het verhaal van Het Lelijke Eendje al kende...? Dan heb je de - met een Laurence Olivier Award voor Beste Nieuwe Musical bekroonde - productie HONK! nog niet gezien. Op 26 november 2006 gaat de Nederlandse versie van HONK! in Apeldoorn in première. HONK! zal te zien zijn in Nederland en Vlaanderen.

Tussen het bombastische geweld van de grote producenten verschijnt in 2006 / 2007 het charmante èchte verhaal van Het Lelijke Eendje: HONK! In de show volgen we Lelijk. Gepest door broertjes en zusjes en met de vraatzuchtige Kat op de hielen, die onder het mom van vriendschap de naïeve Lelijk in de braadpan probeert te krijgen, komt Lelijk er langzaam achter wie hij werkelijk is.

HONK! is de hitmusical van het Britse duo George Stiles en Anthony Drewe. Na de première op het Londense West End wist deze musical over het Lelijke Eendje zelfs The Lion King te verslaan in de categorie Beste Nieuwe Musical. Lelijk zal gespeeld worden door Ivo Chundro, onder andere bekend van zijn hoofdrollen in de musicals Alladin en Boyband. De rol van de Kat wordt gespeeld door Ara Halici, in 2004 (Merrily we roll along) en 2006 (Cabaret) nog winnaar van de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musicalproductie. Naast Ara Halici en Ivo Chundro bestaat de cast uit Vannessa Timmermans (Annie, Hello Dolly, Titanic), Vincent de Lusenet (Beauty & the Beast), Jolanda van den Berg (De Jantjes) en het jonge talent Sabine Beens.

HONK! wordt gemaakt door een topteam van jonge theatermakers. Paul van Ewijk (o.a. bekend als regisseur van Wat Zien Ik) tekent voor de regie. Allard Blom, vertaler en bewerker van o.a. Annie, De Jantjes en Grease en winnaar van een Vlaamse Musicalprijs 2004, tekent voor de Nederlandstalige bewerking. Jeroen Sleyfer, bekend als muzikaal leider van Cabaret, Mamma Mia en The Wiz, neemt de Muzikale Leiding op zich. De choreografie is van Merlijn de Vries. Decor en kostuums worden ontworpen door Niels Mathot.

De familiemusical HONK!, geschikt voor jong en oud, gaat op 26 november 2006 in Orpheus Apeldoorn in première en reist daarna tot begin april 2007 door Nederland en Vlaanderen. Voor de volledige speellijst gaat u naar www.honkdemusical.nl





3 and a Crowd