Financieel intermediairs faciliteren online Eerstedagsmelding klant


AMERSFOORT, 20060907 -- De Eerstedagsmelding (EDM) voor een nieuwe medewerker naar de Belastingdienst kan nu worden gedaan via de eigen website van een financieel intermediair. Klanten van de intermediair kunnen zo altijd online bij hun intermediair terecht, ook als deze niet beschikbaar is. Zij nemen hierbij zelf de verantwoordelijkheid voor het doen van een tijdige en complete EDM en kunnen direct extra personeelsgegevens bijvoegen voor administratieve verwerking. Snel, gemakkelijk en efficiënt voor zowel intermediair als klant. Pink Web Applications heeft deze oplossing samen met de Belastingdienst gerealiseerd in de accountantsportals Cliënt Online en Pakket EAA.

Ondernemingen hebben sinds 1 juli 2006 de plicht om een nieuwe medewerker uiterlijk één dag voor aanvang van de werkzaamheden bij de Belastingdienst aan te melden. Met de accountantsportals Cliënt Online en Pakket EAA van Pink Web Applications kan dat nu veilig en efficiënt via de eigen website van de financieel intermediair. De klant behoudt de verantwoordelijkheid voor een tijdige en correcte melding, doordat hij zelf in de webportal de EDM bij de Belastingdienst doet. De intermediair kan efficiënter werken, doordat hij alle benodigde gegevens volledig en op eenduidige wijze krijgt aangeleverd, klaar voor administratieve verwerking.

Een wezenlijk en herkenbaar element in de webportals Cliënt Online en Pakket EAA is dat de verantwoordelijkheid voor specifieke taken daar wordt neergelegd, waar die wettelijk gezien ook hoort: bij de ondernemer, de klant van de financieel intermediair. De intermediair biedt de faciliteiten, de klant is degene die de eerstedagsmelding doet. Een principe zoals dat ook werkt bij het online deponeren van jaarrekeningen bij de KvK: de intermediair bereidt de jaarrekening voor op verzoek van de klant; de klant deponeert deze zelf online bij de KvK, via de faciliteiten op de website van de intermediair. Dit betekent een belangrijke inperking van de beroepsaansprakelijkheid van de financieel intermediair, zonder dat dit ten koste gaat van de dienstverlening aan en het gemak voor de klant.

Meer informatie en online demo's zijn te vinden op:
Cliënt Online: www.clientonline.nl
Pakket EAA: www.aangifteaccordering.nl
Pink Web Applications: www.pinkweb.nl





Pink Web Applications B.V.