Zowel Spar Holding als Boon Beheer B.V. kiezen voor DistRetail (ERP)


DistRetail is de ERP applicatie van VCD Automatisering voor Food-retailers

GRONINGEN, 20060907 -- Zowel Spar Holding als Boon Beheer B.V. kiezen voor dé ERP-oplossing DistRetail van VCD Automatisering Op 13 juli jl. hebben zowel Spar Holding B.V. als Boon Beheer B.V. de contracten ondertekend met VCD Automatisering voor de aanschaf en implementatie van de ERP-oplossing DistRetail. Hiermee sluiten beide retailers aan in de rij met aansprekende supermarktorganisaties die al jaren succesvol met DistRetail werken. Met DistRetail kunnen Spar en Boon nog beter inspringen op de ontwikkelingen in de retailmarkt. DistRetail is in samenwerking met diverse grootwinkelbedrijven ontwikkeld.

De Spar-organisatie wordt gevormd door een centraal hoofdkantoor en 2 DC's, die diensten en goederen leveren
aan 325 zelfstandige Spar-detaillisten. Boon Beheer B.V. heeft 42 vestigingen waaronder eigen filialen en drie
DC's. De ERP-oplossing DistRetail geeft Spar en Boon de gelegenheid zaken te optimaliseren zoals een consument-georiënteerde marktbenadering, optimale voorraden, frequentere leveringen, efficiëntere logistiek, effectiever assortimentsmanagement en managementinformatie en een maximaal rendement. VCD Automatisering is op
1 augustus 2006 begonnen met de voorbereidingen voor de implementatie van DistRetail bij Spar Holding B.V. en
Boon Beheer B.V. Na deze implementatie zal DistRetail tevens als groothandels applicatie geschikt zijn.

Profiel VCD Automatisering
VCD is sinds 1977 landelijk actief voor organisaties in uiteenlopende sectoren (o.a. retail, logistiek, zorg en financiële dienstverlening). Met ruim 200 professionals richt VCD zich op hoogwaardige totaaloplossingen in ICT. Vanuit het one-stop-shoppingconcept levert VCD standaard- en maatwerksoftware, business intelligence en infrastructuur. Ook verzorgt VCD de volledige dienstverlening (outsourcing, consultancy, detachering, beheer en support) voor boven-genoemde oplossingen. VCD heeft strategische allianties opgebouwd met spelers in de ICT-branche als
Business Objects, Citrix, Cognos, Exact Software, Hewlett Packard, McKesson, Microsoft, Progress en Royal4.

Profiel Spar
De basis van de Spar-organisatie wordt gevormd door 325 zelfstandige Spar-detaillisten. Deze 325 winkels worden beleverd vanuit 2 DC's. Spar-winkels vindt u met name in kleinere plaatsen en wijken met 2000 tot 4000 inwoners.
De winkels liggen altijd op loopafstand. Bij voorkeur worden de winkels geleid door lokale ondernemers en wordt het aanbod van services en diensten afgestemd op de omgeving. Het assortiment- en het formuleonderhoud, alsmede alle commerciële activiteiten worden aangestuurd vanuit het Spar-hoofdkantoor in Zevenbergen. De doelstelling van Spar is om de absolute nummer 1 te blijven binnen het buurtsuper-segment. Spar is lid van Superunie, een van de grootste en meest succesvolle inkooporganisaties van Nederland.

Profiel van Boon Beheer B.V.
Boon Beheer B.V. is de moedermaatschappij van een aantal werkmaatschappijen waaronder Boon Sliedrecht B.V. en
V&S Groothandel B.V. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht.
De goederen en diensten worden geleverd aan de bij haar aangesloten franchisenemers alsmede aan de eigen filialen opererend onder de eigen MCD-formule. Daarnaast is Boon hofleverancier bij o.a. Agrimarkten, De Boerenschuur en Nettomarkt. De in totaal 42 vestigingen worden vanuit drie DC's bevoorraad. Boon is lid van Superunie, één van de grootste en meest succesvolle inkooporganisaties van Nederland.

Aanvullende informatie
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met P. Boekweg, directeur VCD Software of met de heer
P. de Lange, hoofd automatisering van Spar of de heer A. Boon, directeur van Boon Beheer B.V.

VCD Automatisering, Rozenburglaan 1, Postbus 917, 9700 AX Groningen
Telefoon (050) 597 55 00. Website www.vcd.nl

Spar Holding B.V., Tradeboulevard 2G, Postbus 147, 4760 AC Zevenbergen
Telefoon (0168) 35 79 00. Website www.spar.nl

Boon Beheer B.V, Postbus 235, 3360 AE Sliedrecht
Telefoon (0184) 41 85 00





Marcel Nijp