Openbaar Ministerie

Zaak schietpartij Amersfoort op 8 september voortgezet

Utrecht , 28 juni 2006

De verdachte van de schietpartij in Amersfoort op 25 maart van dit jaar is gisteren voor de rechtbank te Utrecht verschenen. Op deze pro forma zitting werd 8 september als nieuwe datum bepaald. Dit zal wederom een pro forma zitting worden.

Er moet nog veel onderzoek plaatsvinden, zo bleek op de zitting: de verhoren en het persoonlijkheidsonderzoek zijn nog niet afgerond en er is nog geen uitslag van het NFI, nog geen analyse van printgegevens of reclasseringrapport.Â

Bovendien verzocht de verdediging om het horen van extra getuigen. De rechtbank wees dit toe; zeven getuigen zullen de komende tijd in deze zaak gehoord worden door de rechter-commissaris. Naar verwachting kunnen deze verhoren begin september plaatsvinden.

De andere verdachte in deze zaak, die op 10 mei werd aangehouden, zal
1 augustus voor de rechter verschijnen. Ook dit is een pro forma zitting.

Gisteren verscheen verder voor de raadkamer de man uit de Zeister Verzetswijk die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel misbruik van jongens. Zijn voorarrest is met zestig dagen verlengd en hij zal op 8 augustus voor de rechter moeten verschijnen.