FNV Bouw

Arbo-conferentie voor kaderleden in ondernemingsraden

Op vrijdag 8 september organiseert de FNV de conferentie 'Gezond werk, goed geregeld'. Enkele honderden kaderleden van de verschillende FNV-bonden, en dus ook van FNV Bouw, kunnen daar hun ervaringen met de Arbowet uitwisselen met werkgevers en leden van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer behandelt binnenkort een nieuwe Arbowet. De FNV vindt dat die wet beter en eenvoudiger zou moeten zijn dan de oude, met heldere normen en begrijpelijke formuleringen.

Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft eerder beloofd de adviezen van de FNV te volgen maar dat heeft hij volgens de vakcentrale niet gedaan. Volgens de FNV staan er in de nieuwe wet nog meer vage en onduidelijke formuleringen dan in de oude. Ook wil de staatssecretaris bepalingen over staand werk, hitte en kou op het werk en medezeggenschap schrappen.

Op de conferentie kunnen kaderleden die in ondernemingsraden zitten, naar voren brengen wat de Arbowet in de praktijk betekent en wat voor hen belangrijk is. Ook worden er de resultaten gepresenteerd van een onderzoek onder leden van ondernemingsraden naar medezeggenschap.

Het totale aantal plaatsen is beperkt omdat dat verdeeld moet worden onder de verschillende bonden. Als u belangstelling heeft, stuur dan een e-mail naar marike.schooneveldt@fnvbouw.nl. Geef daarbij uw naam, adres, postcode, woonplaats, werkgever, telefoonnummer en bondsnummer op. De conferentie vindt plaats in Madurodam en duurt van 9 tot 14 uur.