Gemeente Elburg

op de Vischmarkt 8 en 9 september

Feest op de Vischmarkt 8 en 9 september

Vrijdagavond:

* Optreden van een accordeonclub op de muziektent van 19.00 tot 21.00 uur.

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur:

* Optreden van een accordeonclub op de muziektent
* Berbecue t.b.v. de promomtie van rundvlees
* Kinderdraaimolen

* Kinderspeelattractie

* Nostalgische Horeca

* Biertafels/banken

Feest in de kloostertuin Botterdagen 2005 - Foto museum Elburg 2

Omdat de landelijke Open Monumentendag dit jaar voor de twintigste keer wordt georganiseerd, is het thema: "Feest !". Daarom wordt het dan ook groot feest in de kloostertuin.

Spelen is Leuk ! Spelen is Fijn! Spelen is Feest !

Spelen heeft een aantal prettige eigenschappen: je treedt in een wereld met eigen regels. Je kunt aan een spel veel plezier beleven. Het gaat deze dag alleen op het spel, niet om de knikkers.

In de kloostertuin aan de Zuiderwalstraat vinden allerlei Oudhollandse spelen plaats. Jong en oud kunnen meedoen aan deze spelen. Voor de allerjonste kinderen is er een springkussen.

Alleen op deze feestelijke dag zijn in het museumcafé koffie met Elburger specialiteit, heksenlimonade en kruidenthee te verkrijgen. Een jongleur laat zijn kunsten zien. Dus komt dat zien en beleven.

In het Gemeentemuseum (het voormalige Agnietenklooster), aangrenzend aan de kloostertuin, Jufferenstraat 6, zijn de keuken, burgemeesterskamer, Raadzaal en Raedtkelder de gehele dag voor publiek geopend.

Daarnaast vindt er zes keer (11.00 - 16.00 uur, elk heel uur) een rondleiding plaat door de tentoonstelling 'Jan van Vuuren, een Veluws kunstenaar'. Hiervoor kunt u vooraf in het museum of ter plekke kaarten reserveren.

Toegang:

Gratis voor iedereen (met een vrolijk gezicht)

Bel