Gemeente Amsterdam



Ajax door de ogen van Tessa Posthuma de Boer

Festival De Rode Loper vanaf 9 september

Vanaf vrijdag 8 september sieren verrassende portretten van Ajax-spelers de gevel van Kleurgamma, Mauritskade 22 te Amsterdam. De expositie is onderdeel van het Festival de Rode Loper.

Fotografe Tessa Posthuma de Boer is duidelijk in haar element met portretten; mooi, direct en oprechte fotografie. Ze wil geen beschrijving bij haar beelden geven, de foto's moeten voor zichzelf spreken. En dat doen ze, misschien bij iedereen op een andere manier, maar spreken doen ze. Haar werk ontstaat vaak uit haar verbeelding. Er zijn bijna altijd mensen te vinden, niet alleen bij de portretten die ze maakt van beroemde en minder beroemde mensen, maar ook in haar autonome werk. Tessa Posthuma de Boer werd geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en groeide op in Amsterdam Oost. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie maakte zij snel carrière als portretfotografe.

De Rode Loper is het eerste festival in Amsterdam waarbij kunst- en cultuurinstellingen van één stadsdeel met een speciaal programma naar buiten treden. Het festival bevordert de communicatie tussen instellingen, bewoners en kunstenaars en geeft nieuwe impulsen aan de professionele kunstenaars van het stadsdeel. In het weekend van 8, 9 en 10 september 2006 ligt op 40 locaties in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer de loper uit met een uniek aanbod aan dans, muziek, theater, beeldende kunst, film, fotografie, literatuur, wereldcultuur en architectuur. Niet alleen binnen, maar ook op de pleinen, in de straten en in de parken presenteren kunst- en cultuurinstellingen gratis speciaal voor het festival gemaakte programma's voor iedereen.

http://www.amsterdam.nl