Project Gemeente Westland

aanleg fietstunnel
Afsluiting Coldenhovelaan voor aanleg fietstunnel

In verband met de aanleg van een fietstunnel in de Coldenhovelaan te Maasdijk, ter hoogte van de aansluiting met de Maasdijk, is de Coldenhovelaan van vrijdag 8 september 20.00 uur tot woensdag 13 september 6.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingsroutes
Het autoverkeer wordt omgeleid via de Coldenhovelaan in Coldenhove-Zuid en de 'stille' Maasdijk tussen de Schenkeldijk en de aansluiting Honderdland/Nollaantje v.v. (Brom)fietsers worden omgeleid via bedrijventerrein Coldenhove-Noord en de Nolweg. Bij de aan te leggen fietstunnel zullen vooraankondigingsborden worden geplaatst om het autoverkeer te wijzen op de mogelijke verkeershinder als gevolg van de afsluiting en de omleidingsroute. Op bijgaande plattegrond zijn de omleidingsroutes aangegeven.

Indien op donderdag 7 september de verwachting ten aanzien van de windsterkte ongunstig is, wordt de aanleg van de tunnel, en dus ook de omleiding, een week verschoven (van 15 september 20.00 uur tot 20 september 6.00 uur).

Woningen en bedrijven in de nabijheid van het werk zijn tijdens de afsluitingsperiode via de omleidingsroute bereikbaar.

Nut en noodzaak fietstunnel
Met de aanleg van de fietstunnel verdwijnt de voor (brom)fietsers en voetgangers gevaarlijke oversteek van de Maasdijk vanaf de Nolweg naar het onderpad van de Maasdijk. Deze oversteek komt door de aansluiting van bedrijventerrein Honderdland op de Maasdijk sowieso te vervallen.

Gelijktijdige aanleg fietstunnel en waterdoorgang Maasdijk De afsluiting van de Coldenhovelaan valt in de periode dat bij de Oranjesluis wordt gewerkt aan het verbreden van de waterdoorgang onder de Maasdijk. Gemeente en provincie hebben na overleg besloten dat de aanleg van de fietstunnel in de periode van uitvoering van de werken bij de Oranjesluis gewenst is omdat de extra overlast voor het verkeer als gevolg van de aanleg van de fietstunnel beperkt is en de periode van werken aan de Maasdijk hierdoor wordt verkort.