Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Prinses Laurentien neemt 8 september 2006 deel aan Wereldalfabetiseringsdag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden neemt samen met de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de heer B.J. Bruins, vrijdag 8 september deel aan
Wereldalfabetiseringsdag

Prinses Laurentien woont in het Raadhuis in Hilversum de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen bij. Aansluitend houdt de Prinses een toespraak over laaggeletterdheid in de openbare bibliotheek in Hilversum. Daarna wordt de tentoonstelling Taal Centraal geopend.

Het uitreiken van de Nationale Alfabetiseringsprijzen is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijzen worden toegekend aan organisaties met projecten en activiteiten die op een bijzondere wijze bijdragen aan het alfabetiseringsonderwijs. De prijzen worden uitgereikt door de staatssecretaris van OCW, de heer B.J. Bruins. De presentatie van de prijsuitreiking is in handen van Anita Witzier.

De tentoonstelling Taal Centraal omvat foto's van mensen die plezier beleven aan lezen. De tentoonstelling is vorig jaar door Prinses Laurentien geopend en is vervolgens een jaar lang te bezichtigen geweest op verschillende NS-stations. De tentoonstelling wordt nu overgedragen aan de Vereniging van openbare bibliotheken. De directeur van de Vereniging, de heer J.E. van der Putten opent de eerste tentoonstelling in de Hilversumse openbare bibliotheek.

Wereldalfabetiseringsdag is een initiatief van VN-organisatie UNESCO. In Nederland staat Wereldalfabetiseringsdag in het teken laaggeletterdheid te verminderen. Wereldalfabetiseringsdag wordt georganiseerd door het ministerie van OCW, CINOP, Centrum voor Innovatie van Opleidingen en Stichting Lezen & Schrijven, waar Prinses Laurentien voorzitter van is.

29 augustus 2006

© RVD