Gemeente Tiel


Speciaal retourtarief voor voetveer tijdens corsoweekend

Voor het voetveer Tiel-Wamel geldt in het corsoweekend een speciaal retourtarief van euro 2,- p.p. Het meenemen van fietsen en bromfietsen is vanwege de extreme drukte niet mogelijk. De normale enkeltjes, 10-rittenkaarten en scholierenkaarten komen te vervallen.

Het retourtarief
Dit tarief van euro 2,- betalen de passagiers vanaf vrijdag 8 september om 16.00 uur tot zaterdagochtend 2.00 uur en op zaterdag 9 september van 11.00 uur tot zondagochtend 2.00 uur.

Waarom een aangepast tarief
Normaal kosten twee enkeltjes met het voetveer euro 1,60. Voor het speciale, verhoogde tarief zijn twee belangrijke redenen.

Meerdere afvaarten
Om het grote aanbod van passagiers sneller te kunnen afhandelen gaat het voetveer vaker varen. Wie een retourkaartje koopt heeft op de terugreis geen controle meer. Hierdoor ontstaat geen stagnatie en is het mogelijk meerdere afvaarten te maken.

Veiligheid moet afdoende zijn
Vorig jaar ontstonden s nachts chaotische taferelen bij het ponton aan de Tielse zijde. Er stonden te veel mensen op het ponton waardoor de boot niet geheel zonder risico kon aanleggen. Bovendien sprongen mensen na het aanmeren van de boot ongecontroleerd over de railing. Om deze situatie dit jaar te voorkomen zijn naast twee stadswachten, twee extra beveiligingsmensen ingezet.

Kostendekkend
Het tarief van het voetveer moet zoveel mogelijk kostendekkend zijn. Alleen door het speciale tarief van euro 2,- in te stellen is het mogelijk extra beveiligingspersoneel in te zetten en de passagiers sneller te kunnen overzetten.

Speciaal tarief vervangt alle andere kaarten
De normale enkeltjes, tien-rittenkaarten en scholierenkaarten zijn in het corsoweekend niet geldig. Voor de goede rekenaars: Mensen die s ochtends (voor 11.00 uur) nog naar de markt in Tiel willen en na 11.00 uur teruggaan, hoeven maar eenmaal een enkeltje te kopen.

Geen fietsen en bromfietsen
Het is in het corsoweekend niet mogelijk fietsen of bromfietsen op de pont mee te nemen vanaf de aangegeven tijden.

Begrip
Een tijdelijk hogere retourtarief van euro 0,40 zal niet door iedereen even goed ontvangen worden. Toch heeft de gemeente gemeend voor deze oplossing te moeten kiezen om de veiligheid te kunnen waarborgen en vraagt om begrip van de passagiers.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2006