Gemeente Hardenberg

Augustus 2006 - Vrijwilligerswerk thema bij tweede peiling Internetpanel Hardenberg

Vrijwilligerswerk thema bij tweede peiling Internetpanel Hardenberg

Persbericht, 31 augustus 2006

Vanaf vrijdag 8 september kunnen de 655 deelnemers aan het Internetpanel Hardenberg meedoen aan de tweede peiling. Dit keer wordt men bevraagd op onderwerpen als vrijwilligerswerk, mantelzorg en de dienstverlening van het gemeentelijk meldpunt 271010.

Doet u aan vrijwilligerswerk? Bent u lid van of betrokken bij een vereniging op het gebied van sport, cultuur, welzijn/educatie of zorg? Hoeveel uur per week besteedt u aan vrijwilligerswerk? Het zijn slechts enkele vragen, die gesteld worden tijdens de tweede peiling van het Internetpanel Hardenberg. Ook het thema mantelzorg komt aan bod. Mantelzorgers zijn mensen, die onbetaald de zorg op zich nemen voor een naaste, die tijdelijk of langdurig ziek is of hulp nodig heeft. Bovendien wordt de deelnemers gevraagd hun mening te geven over de dienstverlening van het gemeentelijk telefonische meldpunt 271010, waar inwoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen over hun directe woonomgeving.

Deelnemers kunnen inloggen

De peiling staat vanaf 8 september opnieuw op de website www.hardenberg.nl. De deelnemers, die zich voor de vorige peiling hadden aangemeld krijgen een e-mail dat de nieuwe vragenlijst kan worden ingevuld. Vervolgens kan men inloggen met de eerder verkregen codes. Op 18 september sluit de peiling en worden de resultaten verwerkt. De derde peiling vindt eind oktober plaats en de vierde begin december. De huidige deelnemers krijgen daarvan automatisch bericht. In 2007 worden opnieuw vier peilingen gehouden.

Publicatie

Ook de resultaten van deze tweede peiling komen beschikbaar via de website www.hardenberg.nl. De uitkomsten gaan ook naar het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Een groot deel van de informatie wordt ook gebruikt voor de gemeentelijke monitor. Dit is een systeem, waarmee het gemeentebestuur kan volgen of de maatregelen, die worden genomen daadwerkelijk het gewenste effect hebben.

Participatie

Het Internetpanel Hardenberg is een nieuwe aanvulling op de vormen van communicatie, die door de gemeente al worden ingezet om te weten te komen wat er onder de inwoners van de gemeente Hardenberg leeft. Wie inmiddels meedoet aan het Internetpanel wordt gevraagd gemiddeld vier keer per jaar een vragenlijst in te vullen.

Partner

Het Internetpanel Hardenberg wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research uit Enschede.