Ingezonden persbericht


Castricum, 31 augustus 2006

Zeeman Ocean Challenge bijna van start
Nederlander gaat twee oceanen overroeien

Op 8 september aanstaande vertrekken de broers Ralph en Micheal Tuijn naar het vertrekpunt voor hun Atlantische Oceaan roei-oversteek op het Canarische eiland La Gomera. Hier vandaan zullen zij op 18 september koers zetten naar Willemstad op Curaçao. Deze 5.000 kilometer lange oversteek zullen zij zonder steun of tussentijdse bevoorrading in ongeveer 65 dagen proberen af te leggen. Met het aansterkende orkaan seizoen wordt dit een uitdagende onderneming.

Na aankomst op Curaçao zal Ralph Tuijn begin 2007 een poging doen om solo de Pacifische Oceaan over te roeien op zijn breedste punt: van Panama naar Cairns in Australië. Dit is nog nooit volledig van het vaste land van continent naar continent gerealiseerd. De 16.000 kilometer lange oversteek zal tussen de 7 en 9 maanden in beslag nemen en zal non-stop, zonder bevoorrading of andere ondersteuning, plaatsvinden. Bij succes is Ralph de eerste mens die beide oceanen binnen een jaar bedwingt.

Ralph is sinds begin jaren negentig in de ban van de combinatie van duursport en natuur in zijn extreemste vorm. Hij bezocht de heetste, koudste en meest afgelegen gebieden ter wereld met als kernbegrippen ongemotoriseerd en op eigen kracht. Per fiets en te voet legde hij meer dan 80.000 kilometer rond de wereld af bij temperaturen van meer dan 50 graden in de woestijn, maar ook bij -55 over bevroren meren en rivieren in arctisch Siberie.

De `Zeeman Challenger'met Ralph en Micheal

Voor de redactie:

Indien de interesse bestaat om Ralph live te interviewen dan kan dit tot en met 7 september aanstaande. Daarna is dit alleen nog mogelijk via een hypermodern satelliet communicatie systeem waar de boot mee is uitgerust. Hiermee kunnen tijdens de expeditie telefonisch interviews afgenomen worden en hoogwaardige foto- en videobeelden verstuurd worden.

Indien u meer informatie, beeldmateriaal of een interview wenst kunt u contact opnemen met Michel Schuurman van Incipit Expeditie Management. T: 030-6343476 E: info@incipit.nl Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan de website: www.zeemanoceanchallenge.nl.


---- --