Ingezonden persbericht


Verkadealbums bewonderen op de Huizerdag

Regio- De 20e Huizerdag op 8 en 9 september 2006 staat in het teken van 'The Roaring Twenties'. In het centrum van Huizen NH herleven de Nederlandse en Huizense jaren '20 in allerlei activiteiten met oud Hollandse spelletjes, dweilorkesten, een wandelende poppenkast, draaiorgel, enz. Ook oude ambachten en nostalgische verzamelingen zijn te bewonderen.

Op standplaats 53 op de Achterbaan is op zaterdag 9 september van 10 - 17 uur de uitzonderlijke collectie oude Plaatjesalbums uit de twintiger jaren te bewonderen van verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp. Alle verschenen Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen daar worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden eens op zolder te speuren naar oude albums en/of losse plaatjes, die bv in schoolschriften zijn geplakt en alles mee naar zijn stand mee te nemen. Op de hoofdlocaties Het Oude Raadhuisplein en Plein 2000 komen we weer een aantal "Gouwe Ouwen" terug: o.a. het kaasrollen, de Panna Knockout en het Open Podium op Plein 2000.

The Roaring 20's, oftewel de roerige jaren '20, is een tijdperk uit de Amerikaanse geschiedenis. Een tijd, net na de Eerste Wereldoorlog, waarin alles mogelijk werd. Er werden grote uitvindingen gedaan, de (stomme) film werd ontdekt en de eerste grote filmsterren waren daar, zoals Charlie Chaplin en Laurel & Hardy. Maar het was ook de opkomst van de maffia én het verbod op alcohol (de drooglegging). En wat dacht u van de razendsnelle ontwikkeling van de auto? Een mooi voorbeeld daarvan is de wereldberoemde T-Ford. Deze "20" zult u zeker in Huizen tegenkomen. Met deze bijzondere bolide kunt u vanuit de Haven vervoerd worden naar het Oude Raadhuisplein. Deze zal op vaste tijden rijden, aansluitend op de Aqualiner die tussen Almere en Huizen vaart. Vele duizenden belangstellenden uit het Gooi en heel Nederland worden op deze 20e Huizerdag verwacht. Als de weergoden ook een beetje willen meewerken, wordt het zeker een geslaagd evenement.

Info Verkadealbums : http://hobby.clubs.nl/verkade