Ingezonden persbericht


Dahliashow: Rembrandt in Dahlia's in Hortus botanicus Leiden 8-10 september aanstaande

Wat geef je iemand die jarig is? Bloemen!

De Nederlandse Dahlia Vereniging en de Leidse Hortus bieden Rembrandt in zijn geboortefeestjaar niet een boeket, maar zelfs een hele Oranjerie vol met bloemen in allerlei kleuren en vormen!

Dahlia's van wijnrood tot zonnegeel, van pomponnen tot spinnen, halskraagdahlia's en botanische dahlia's.

De show wordt opgebouwd rondom inzendingen voor wedstrijden zoals de 'vazenkeuring'. De kunst van dit soort wedstrijden is dat de kweker, amateur dan wel professioneel, 7 of zelfs 25 exemplaren van even hoge kwaliteit van 1 soort Dahlia tegelijk inzendt. Een deskundige jury beoordeelt de bloemen op gelijke kleur, grootte en rijpheid. Zo zullen er in de Oranjerie van de Hortus lange rijen vazen staan waarin steeds 7 of 25 bloemen van hetzelfde type te zien zijn. Ook worden de bloemen verwerkt in soms meer dan menshoge bloemstukken. In de Wintertuin is de opstelling van de bloemen wat losser van toon en raken bezoekers ondergedompeld in een ware dahliabloemenzee.

Tijdens de show zijn leden van de Nederlandse Dahlia Vereniging aanwezig zijn om de bezoekers te informeren over kweek en verzorging van deze kleurrijke tuinplant. Vrijdag 8 en zaterdag 9 september is de Hortus botanicus Leiden langer geopend tot 21 uur.

Extra activiteiten:

Zaterdag 9 september 19 - 20.30 uur - fotografie van baby's op het blad van Victoria amazonica

Laat uw baby (tot 1 jaar oud) fotograferen op het blad van Victoria amazonica, de reuzenwaterlelie.

Zaterdagavond 9 setpember staat Art Vogel, de kaschef, van 19 uur tot 20.30 uur staat in het water van de Victoriavijver in de kassen van de Leidse Hortus en legt hij op uw baby vakkundig op het blad van de reuzenwaterlelie. De aanwezige fotograaf maakt snel een foto, Art pakt de baby op en het volgende kind is aan de beurt. De foto's worden direct uitgeprint en de kosten worden verrekend met de fotograaf. De entree tot de Hortus geldt zoals normaal.

Zondag 10 september 12.00 uur - Varens, de groene wereld, rondleiding

Varenkenner en varenliefhebber Harry Roskam neemt u mee op wandeling langs alle winterharde varens van het Noordelijk Halfrond! Varens vallen niet bij iedereen in de smaak maar wie eenmaal door deze planten gegrepen wordt raakt helemaal verslingerd aan de frivole, groene wereld van krulblaadjes, mannetjes- en vrouwtjesvarens en sporenmoedercellen. En, pas op! Harry Roskam's enthousiasme voor deze plantengroep is heel aanstekellijk! Extra kosten: 1,50 euro op de normale entree.

Dahliashow: Rembrandt in Dahlia's

8-10 september 2006

Waar

Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden

Wanneer

8-10 september 2006

Open

vrijdag 8 en zaterdag 9 september 10-21 uur (verlengde openingstijden!)

zondag 10 september 10-18 uur

Entree

Dagkaart

5 euro

Dagkaart 65+

3 euro

Kinderen 4-12 jaar, CJP

2,50 euro

Museumkaart

Gratis



Ingezonden persbericht