Gemeente Kerkrade

31-08-2006

04.09.06: Kerkrade verkoopt bouwkavels

Vanaf 8 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de 12 kavels die de gemeente te koop aanbiedt in Kerkrade-West. De kavels liggen op het terrein van het voormalige schoolgebouw van College Rolduc aan de Pastoor Theelenstraat en variëren in oppervlakte van circa 400 tot 460 m2. Het terrein ligt in de directe nabijheid van uitvalswegen en het centrum van Kerkrade.

Kleinschalige bouwlocatie
Deze kleinschalige bouwlocatie in Elbereveld biedt toekomstige bewoners de mogelijkheid om hun woning een eigen karakter te geven. De gemeente Kerkrade heeft namelijk een beeldkwaliteitsplan opgesteld dat veel ruimte laat voor de uitwerking van eigen ideeën en wensen. Wethouder Krasovec van Ruimtelijke ordening bij de bouwklare kavels in Kerkrade-West.
Dit project is één van de laatste mogelijkheden om in Kerkrade-West in eigen beheer te bouwen, want in de komende jaren zullen weinig kavels beschikbaar komen.

Eigen identiteit
Het beeldkwaliteitsplan heeft onder meer als uitgangspunt dat op elke kavel een vrijstaande woning gebouwd wordt. De mogelijkheid bestaat om een bijgebouw te realiseren. Door eenduidig materiaalgebruik wordt de eenheid van het plangebied gewaarborgd. In de hoofdkleur wit kunnen nuanceringen met mangaanpaars aangebracht worden. Op deze wijze zal het plan een geheel eigen identiteit krijgen.

Energiezuinig bouwen
De gemeente Kerkrade en de provincie Limburg beschouwen dit plan als een voorbeeldproject voor energiezuinig bouwen. Er zijn drie energiezuinige concepten ontwikkeld waaruit gekozen kan worden.