Gemeente 's-Hertogenbosch

05-09-2006

Kansen voor Marokkaanse jongeren in Marokko

Op uitnodiging van burgemeester Rombouts verleent de Nederlandse Ambassadeur van Marokko Mr. S. Leenstra aanstaande vrijdag 8 september zijn medewerking aan een werkconferentie en een openbare lezing in School voor de Toekomst. Centraal staat de vraag op welke wijze kunnen er stageplaatsen worden gerealiseerd in Marokko voor afgestudeerde jongeren met een Marokkaanse achtergrond. De Bossche burgemeester heeft deze vraag opgepakt, samen met Coen Free van het Koning Willem I College naar aanleiding van een studiereis naar Marokko die vorig jaar plaatsvond onder leiding van de Commissaris van de Koningin, mw. H. Maij Weggen.

Burgemeester Rombouts treedt naast Coen Free, algemeen directeur van het Koning Willem I College, tijdens deze ochtend op als gastheer. Het eerste gedeelte van de ochtend wordt er een werkconferentie gehouden met leden van Pashja en afgevaardigden van gemeente en provincie die in hun werk veel met Marokkaanse jongeren hebben te maken.

Na de pauze vindt er een openbare lezing plaats in het metaforum, waarvoor u van harte welkom bent.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 uur: Ontvangst met koffie/thee in de Foyer, School voor de Toekomst
10.45-12.00 uur: Openbare lezing: "Marokko op de kaart" - kansen voor Marokkaanse jongeren in Marokko - in het Metaforum van School voor de Toekomst

- Start openbare bijeenkomst door burgemeester A. Rombouts.
- Inleiding door Nederlandse Ambassadeur in Marokko, Mr. S. Leenstra.
- De eerste indrukken van het provinciaal steunpunt in Marokko.
- Discussie en interactie met de aanwezigen onder leiding van drs. C.J.M. Free.

- Afronding bijeenkomst door burgemeester Rombouts.