Nieuw tv programma 'MAX maakt mogelijk'

Omroep max

Persbericht

Hilversum 5 september 2006

MAX MAAKT MOGELIJK

Ouderen zijn vaak een vergeten groep. In Nederland raken steeds meer ouderen geïsoleerd en in het buitenland worden ouderen vaak helemaal aan hun lot overgelaten. In het nieuwe programma MAX Maakt Mogelijk helpt MAX een handje om hun leven iets aangenamer te maken.

Voor aflevering 1 reist presentator Jan Slagter af naar de binnenlanden van Kenia. Daar bezoekt hij Rashid die via de stichting Oud in Afrika een projectvoorstel indiende om voor een groot aantal ouderen in zijn dorp nieuwe huisjes te bouwen. En dat blijkt hard nodig. Deze mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden en moeten door het verliezen van hun kinderen aan AIDS ook nog voor hun kleinkinderen zorgen. En Jan Kaffa, een 64 jarige verstandelijk en lichamelijk gehandicapte man, krijgt in aflevering 1 een 45-KM autootje om ook in de winter mobiel te blijven. Hij kan zijn geluk niet op.

In verdere afleveringen bezoekt Jan Slagter een voedselproject in Ukraine, krijgt een verpleeghuis in Nijmegen een nieuwe recreatieruimte, wordt een opvanghuis voor dakloze ouderen in Boekarest geopend en krijgt een oudere dame een computer met webcam om voor het eerst met haar broer in Australië te praten. Maar ook organiseren we een middag voor mensen die nieuwe vriendschappen willen sluiten en gaan we met 50 Molukse ouderen naar de Molukse ouderendag.

MAX Maakt Mogelijk wordt gepresenteerd door Jan Slagter, tevens directeur van MAX. Het programma wordt geproduceerd door MAX in samenwerking met Cycloop TV.

MAX Maakt Mogelijk
Vanaf vrijdag 8 september
17.35 uur op Nederland 2