Nieuw tv programma bij MAX 'Oma's keukengeheimen'

Omroep max

Persbericht

Hilversum 5 september 2006

Oma's keukengeheimen
Vanaf vrijdag 8 september om 18.05
MAX, Nederland 2

Twee oma's delen hun keukengeheimen bij MAX

Eten in een toprestaurant kan zalig zijn, maar de beste koks zijn toch nog onze eigen oma's. De kookkennis en keukenervaring van onze grootmoeders is van onschatbare waarde. Zij weten wat echt lekker is. Daarom start MAX op vrijdag 8 september om 18.05 uur met het nieuwe 8-delige programma 'Oma's Keukengeheimen'

Het programma wordt gepresenteerd door twee gezellige dames met een grote dosis levenservaring. Hun grote passie: koken en lekker eten. De éne is Vlaamse, de andere Hollandse. Ze hebben geen kookdiploma. Ze zijn nooit chef geweest in een restaurant. Maar heel hun leven lang staan ze al achter het fornuis. Het zijn de ongekroonde keukenprinsessen van de Lage Landen.

In iedere aflevering reizen ze in een oude Kever door de Lage Landen, op culinaire ontdekkingstocht naar de lekkerste ingrediënten en de mooiste locaties om te koken. Aan het eind van de dag koken de twee oma's een heerlijke ouderwetse maaltijd. Van raapstelenstoof, tot draadjesvlees en stoofpeertjes. Alles komt voorbij. En ze zijn natuurlijk gul met weetjes, handigheidjes en de vergeten trucjes uit grootmoeders tijd. Van het pannetje met azijn tegen kookgeurtjes tor het klontje boter bij het water tegen overkoken.

De Vlaamse oma is Germaine Thys. Zij is modejournalist. Een echte Vlaamse gourmande met een ware passie voor koken. De Nederlandse oma is Betty Kessing. Betty is een begrip in Nederland op het gebied van planten en kruiden. Zij is de meest verkochte auteur van boeken over tuinieren, kruiden, bloemen en planten. Ook Betty heeft een ongebreidelde passie voor koken en lekker eten. Maar wel met de nodige Hollandse nuchterheid.

'Oma's keukengeheimen' wordt geproduceerd door Tévé Media Group en is een coproductie van MAX met Vitaya (België).