Gemeente Son en Breugel


Verkeershinder afsluiting A2 tussen Eindhoven en s-Hertogenbosch

Weekendafsluiting in het weekend van 8 tot 11 september

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 8 tot 11 september werkzaamheden uit aan de A2. Vanaf afrit 28 Best tot en met afrit 25 Boxtel-Noord wordt de rijbaan voorzien van dubbellaags ZOAB en wordt de weg, inclusief de tussenliggende toe- en afritten, afgesloten voor alle verkeer richting
's-Hertogenbosch. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Data weekendafsluiting:
Van vrijdag 8 september 21.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur. Adviesroutes:
Ø Verkeer vanuit Venlo (A73/N271/A67) richting Utrecht/Amsterdam: bij knooppunt Zaarderheiken via de A73 richting Nijmegen en Utrecht/Amsterdam.
Ø Verkeer vanuit Tilburg (A58) richting Utrecht: bij knooppunt De Baars via de A58 richting Breda en de A27 richting Utrecht/Amsterdam.

Omleidingsroutes regionaal verkeer:
Ø Verkeer vanaf Eindhoven (A2), Eindhoven/Tilburg (A58) richting 's-Hertogenbosch/Utrecht: bij knooppunt Batadorp via de A58 richting Tilburg en de A65/N65 richting 's-Hertogenbosch. Omleidingsroute 4. Ø Verkeer vanaf Tilburg (A58) en Eindhoven-Oost (Kennedylaan) richting 's-Hertogenbosch/Utrecht: bij knooppunt Ekkersrijt via de A50 richting Veghel en bij afrit 11 Veghel via de N279 richting 's-Hertogenbosch. Omleidingsroute 4.

Omleidingsroutes lokaal verkeer:
Plaatselijk worden diverse omleidingsroutes aangegeven met behulp van gele borden.

Reservedata weekendafsluiting:
Bij slecht weer en wijzigingen in de planningen worden de werkzaamheden op een ander moment uitgevoerd. Het reserveweekend is van vrijdag 15 september tot maandag 18 september.

Overige werkzaamheden
De afsluitingen gedurende de weekenden worden ingesteld voor onder meer het aanbrengen van dubbellaags ZOAB (asfalt) over de gehele breedte van de rijbaan. In het weekend van 8 tot 11 september vinden reparaties plaats aan het wegdek buiten het voor het verkeer afgesloten weggedeelte. In die gevallen is er meestal slechts één rijstrook beschikbaar.
In de avond en nachtelijke uren worden onder andere de goten aan weerszijden van de rijbaan aangepast en de af- en toeritten van de weg geasfalteerd. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden in de avond en nachtelijke uren worden geconfronteerd met een afsluiting van een af- of toerit, van de vluchtstrook of van een rijstrook.

Zondagopening Meubelplein en IKEA
Op zondag 10 september zijn het Meubelplein en de vestiging van IKEA op het bedrijvenpark Ekkersrijt (langs de A58 bij Eindhoven) geopend. Mogelijk ontstaat op zondag 10 september extra verkeersdrukte op de A58 als gevolg van bezoekers aan het Meubelplein en IKEA en (doorgaand) verkeer die de omleidingsroutes via de A58 en de A50 volgen. Bezoekers aan het Meubelplein en IKEA die per auto bedrijvenpark Ekkersrijt richting 's-Hertogenbosch willen verlaten, worden aangeraden omleidingsroute 4 te volgen via de A50 tot Veghel en vervolgens via de N279 richting 's-Hertogenbosch.

Nadere informatie
Om weggebruikers en de omgeving te informeren plaatst Rijkswaterstaat voorafgaand aan iedere afsluiting van een gedeelte van de rijbaan in één rijrichting advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd. Weggebruikers kunnen dezelfde informatie over de verkeershinder en de werkzaamheden vinden op de websites www.VanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/rws/dnb/projecten/a2dbehv/

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo'n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Overige werkzaamheden in Noord-Brabant:
Tijdens aankomende periode worden in Noord-Brabant onder andere de overige werkzaamheden uitgevoerd:

Ø Wegwerkzaamheden A16 tussen afrit 17 Prinsenbeek en knooppunt Zonzeel richting Rotterdam van vrijdag 8 september 21.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur. Dit weggedeelte is afgesloten voor het verkeer. Omleidingen via de A58, A27 en A59 of via A58 en A17.