Gemeente Weert

ook weerter burgemeester neemt deel aan reanimatie-estafette

Door deelname aan de reanimatie-estafette in Sittard-Geleen wil burgemeester J. Niederer van Weert het belang van reanimatie onderstrepen. Hij hoopt zo als eerste burger van Weert een voorbeeld te zijn voor de inwoners van Weert om zich het reanimeren eigen te maken. Dat is ook van belang voor mensen die werkzaam zijn in instellingen, scholen en bedrijven waar veel personen bij elkaar zijn. Samen met enkele andere Nederlandse, Belgische en Duitse burgemeesters en enkele wethouders zal hij daarom op vrijdag 8 september aan de reanimatie-estafette deelnemen in het DaCapo-College in Sittard.

Goed kunnen reanimeren en met een defibrillator omgaan is van levensbelang. Leerlingen en burgemeesters vormen tijdens de estafette samen een team waarvan ook UM-studenten Geneeskunde en professionale hulpverleners deel uitmaken. De Universiteit Maastricht zal het project wetenschappelijk evalueren, mede dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Project Stramproy
Dat meer mensen in de gemeente Weert reanimatie van groot belang vinden, blijkt o.a. ook duidelijk uit het project Hartsave Stramproy dat in de gemeente Weert is opgezet. In het kader van dat project zijn in Stramproy 20 defibrillatoren uitgezet. Er zijn 250 vrijwilligers opgeleid die kunnen reanimeren en met de defibrillator kunnen omgaan. Verder is de bevolking van Stramproy voorgelicht over dit project en is inmiddels meer dan 50% van de huishoudens in het dorp donateur van het project, zodat continuering gegarandeerd is.