MINDEF: Persuitnodiging ministerie van Defensie / SCP

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie neemt vrijdag 8 september de SCP Publicatie 'Uniform uit de kast. Homoseksualiteit binnen de krijgsmacht' in ontvangst uit handen van de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau prof. dr. Paul Schnabel. Het rapport kwam tot stand op verzoek van het ministerie van Defensie.

In het rapport geven onderzoekers drs. Anna Adolfsen, dr. Saskia Keuzenkamp en drs. Linda Mans een beeld van de huidige houding van het defensiepersoneel ten aanzien van homoseksualiteit. Aan de orde komen onder meer de verschillen in houding tussen groepen medewerkers binnen de organisatie, het beleid ten aanzien van homoseksualiteit binnen defensie en de ervaringen van homoseksueel defensiepersoneel op het werk.

Tijdens de persconferentie zullen de onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau het rapport toelichten en zal de staatssecretaris een reactie geven.

De persconferentie vindt vrijdag 8 september 2006 plaats van 09:30 uur tot 10:30 uur in het Defensievoorlichtingscentrum, P.J.S. de Jongzaal van het ministerie van Defensie, Kalvermarkt 38 in Den Haag.

Vertegenwoordigers van de media die bij de overhandiging aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden bij de Directie Voorlichting & Communicatie van het ministerie van Defensie op (070) 318.88.88 of persvoorlichting@mindef.nl.