Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start 1e ontwerp in Tilburg

Oosterbeek, 06 september 2006.

Het Tilburgse Beatrix College is de eerste van 12 scholen die vrijdag 8 september aanstaande start met Sport 'n . Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft deze ontwerpwedstrijd georganiseerd voor de twaalf Nederlandse provincies. In elke provincie gaan jeugdpanels samen met architecten aan de slag om innovatieve ontwerpen voor de sportruimte van de toekomst vorm te geven. Het doel is om de jeugd aan het bewegen te krijgen én te houden.

De twaalf innovatieve ontwerpen worden opgesteld door jeugdpanels bestaande uit leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwassenen educatie in samenwerking met architecten. Per onderwijsniveau worden vier ontwerpen vormgegeven. Van elk onderwijsniveau wordt één winnaar uitgekozen door een deskundige jury. Er gelden geen regels voor de vormgeving, behalve het Bouwbesluit. Spinningfietsen met internetaansluitingen en flatscreens in de sporthal, gymtoestellen op het schoolplein naast de pannaveldjes, van binnen naar buiten skaten, interactieve dansgames of de nieuwste versie van een klim- en survivaltoestel op het schoolplein, de leerlingen mogen vrij 'brainen' over de ideale toekomstige beweegruimte. De ontwerpprijsvraag wordt mogelijk gemaakt door de Alliantie School en Sport samen sterker die aan de hand van verschillende beleidsvelden 'levenslang sporten en bewegen' van de jeugd wil bewerkstelligen.

De deelnemende teams zijn:

De ontwerpen worden in december voorgelegd aan een deskundigenjury met medewerking van o.a. de Nationale Jeugdraad. Vervolgens vindt op 26 januari 2007 een verkiezingsbijeenkomst plaats waar de laatste punten voor presentatie te verdienen zijn. Ter plaatse worden dan de winnaars bekend gemaakt. Alle ontwerpen worden gepubliceerd waarbij extra aandacht wordt geschonken aan de winnende ontwerpen. Op een slotmanifestatie van alle door VSG gecoördineerde projecten, medio juni 2007, worden de drie winnende ontwerpen aan de hand van digitale presentaties getoond.

Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. Edwin van Miltenburg, projectleider Innovatie Ontwerpen 'Sport 'n ' via e.vanmiltenburg@sportengemeenten.nl of telefoonnummer 06-46 313 797. Zie ook de websites: www.sportengemeenten.nl en www.alliantieschoolensport.nl

---- --