Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 september 2006

700 vrouwen rondgeleid over Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 8 september brengen de deelneemsters aan de jaarvergadering van Ladies' Circle International een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt. De kaasmarkt wordt om 10.00 u. geopend met het luiden van de kaasbel door de voorzitters van Ladies' Circle International en Ladies' Circle Nederland. Het is tevens de laatste kaasmarkt van dit seizoen.

Ladies' Circle is een wereldwijd netwerk van serviceclubs, waaronder de Ladies' Circle Nederland. De deelnemende vrouwen ontmoeten elkaar maandelijks en ondersteunen als serviceclub goede doelen. Ieder jaar houdt de Ladies' Circle een internationale jaarvergadering waarbij vrouwen uit meer dan 40 landen samen komen. Dit jaar is Nederland hierbij gastland en is Alkmaar gekozen als congreslocatie. Voor het congres hebben zich meer dan 700 deelnemers aangemeld. Zij komen tijdens het congres - van 7 tot 10 september- onder meer samen in de Grote Sint Laurenskerk en theater De Vest.

Vrijdag worden de vrouwen groepsgewijs en onder begeleiding van gidsen van de VVV rondgeleid over de kaasmarkt. Zij krijgen uitleg over de 'handel en wandel' op de markt van de kaasvader, de keurmeesters, de handelaren en uiteraard de kaasdragers. De kaasbelluiders zijn mevrouw Sylvia B. Mwansa, president van Ladies' Circle International, afkomstig uit Zambia, en mevrouw Elsbeth Slippens, president van Ladies' Circle Nederland.

Vrijdag is tevens de laatste kaasmarkt van het seizoen. De kaasmarkt kreeg daarin veel aandacht van de (internationale) media en trok ook diverse bijzondere gasten. Ook laten tellingen van de gemeente een stijging zien van het aantal bezoekers. Dit ondanks het slechtere weer tijdens de kaasmarkten in augustus. Lag het aantal bezoekers de afgelopen twee seizoenen net boven de 90.000, dit seizoen komt het in de buurt van de 100.000.

Voor nadere informatie: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------

---- --