Gemeente Zoetermeer

Reizigers vervangend vervoer RandstadRail gratis naar concert Kane

Gebaar van stadsgewest en RandstadRail richting reizigers Zoetermeer

Op 8 september a.s. is er een concert van Kane in De Boerderij. Het concert is een besloten feest voor genodigden. De bedoeling is dat ongeveer 80% van de genodigden reizigers zijn die last hebben van de treinloze periode en het uitstel van de start van RandstadRail. De reizigers van het vervangend vervoer zijn op 15 en 17 augustus via een enquête betrokken bij de verspreiding van de kaartjes. Er kunnen 750 mensen bij het concert in De Boerderij zijn.

Extra concert voor Zoetermeer

Het besluit om in Zoetermeer een optreden van Kane te organiseren is al begin dit jaar genomen. Voor het Kane-concert op 26 augustus op het Malieveld in Den Haag waren 10.000 reizigers uitgenodigd. De projectorganisatie RandstadRail en het Stadsgewest Haaglanden bieden daarnaast het concert van Kane op 8 september exclusief aan de reizigers in de gemeente Zoetermeer aan als gebaar voor de overlast die de Zoetermeerse reizigers ondervinden.

Genodigden

Er zijn op 15 en 17 augustus 1.000 enquêtes verspreid onder reizigers van het vervangend vervoer op Centrum-West en Driemanspolder. Doel van de enquêtes was om mogelijkheden tot verbetering te inventariseren en gegevens te verzamelen over de doelgroep van het vervangend vervoer. Alle mensen die een enquête hebben teruggestuurd, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor het Kane-concert. Aanstaande vrijdag zullen alle overige kaarten en kaarten van genodigden die zich niet hebben aangemeld in de ochtendspits door wethouder Smit worden uitgedeeld.

Uitstel van de start van RandstadRail
Afgelopen vrijdag maakte het Stadsgewest Haaglanden bekend dat RandstadRail naar verwachting pas eind oktober gaat rijden. Het Zoetermeerse college van B&W vindt het nu des te belangrijker dat we de reizigers met het vervangend vervoer een hart onder de riem steken met een gebaar in de vorm van het optreden van Kane.