Gemeente Beuningen


Voormalige stortplaatsen in de gemeente Beuningen

In 1998 is de provincie Gelderland gestart met een inventarisatie van alle voormalige stortplaatsen in Gelderland. In de provincie bleken 753 voormalige stortplaatsen aanwezig te zijn. Dertien van deze voormalige stortplaatsen liggen in de gemeente Beuningen. Van deze dertien liggen er drie in het buitengebied van Winssen, één bij Ewijk, zes bij Beuningen (met name in de uiterwaarden) en drie bij de dijk in Weurt.
Om eventuele risico´s voor mens en natuur uit te sluiten heeft de provincie het grondwater en de grond bovenop de stortplaatsen onderzocht. Tijdens dit onderzoek zijn verontreinigingen aangetroffen, maar deze zijn niet zo ernstig dat er onmiddellijk maatregelen moeten worden genomen.
De provincie heeft alle gegevens doorgegeven aan de gemeente en de eigenaren van de stortplaatsen en daarmee het onderzoek afgerond. De gemeente Beuningen heeft deze gegevens opgeslagen. Zolang er geen ontwikkelingen, zoals bouw of verkoop, zijn op de betreffende locaties worden deze niet gesaneerd.

Klik hier voor meer recente collegebesluiten.