Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 08-09-2006

Drie autokrakers aangehouden

UTRECHT Bij de parkeergarage aan de Springweg heeft de politie donderdagavond drie mannen aangehouden voor het openbreken van autos.

Omstreeks 21.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige die in de parkeergarage aan de Springweg drie jongens had gezien die zich verdacht gedroegen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse omdat de parkeergarage meerdere uitgangen heeft. Bij de parkeergarage zagen agenten het drietal lopen.

Bij het zien van de politie renden de mannen weg via de Walsteeg in de richting van het Willemsplantsoen. Daar doken de mannen de struiken in. Uiteindelijk werden de verdachten twee van 21 en één van 20 jaar allen uit Utrecht aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. In de parkeergarage trof de politie drie opengebroken autos aan.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance controleerde agenten een automobilist op de Staringstraat. De 60-jarige bestuurder uit Utrecht moest omdat hij sterk naar alcohol rook een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 660 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de Utrechter weer naar huis gestuurd.

Bromfietscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag en avond heeft de politie op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de middag werd gecontroleerd op de Kapteynlaan en in de avond op de Kroonstraat. In totaal werden 83 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 42 bestuurders alles in orde. Voor de rest van de personen schreef de politie 55 bekeuringen uit voor onder andere, het hebben van een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het rijden zonder helm, het onverzekerd rijden, ondeugdelijke remmen, gladde banden, het maken van diverse verkeersovertredingen en het rijden met een rijontzegging.

Eén persoon deed afstand van haar bromfiets vanwege de staat waarin deze verkeerde. Verder hield de politie vier personen aan omdat zij op bromfietsen reden waarvan het framenummer was vervalst. De bromfietsen werden voor onderzoek in beslag genomen.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de Hindersteinlaan vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een fietsster en een auto. Hierbij raakten een vrouw en haar zoontje gewond.

Een 36-jarige vrouw uit De Meern reed samen met haar 5-jarige zoontje op haar fiets over de Pastoor Ohllaan in de richting van de Hindersteinlaan. Plotseling werd de vrouw aangereden door een 35-jarige automobiliste uit Vleuten. De fietsster kwam met haar kind via de voorruit op het wegdek terecht. De moeder en haar kind werden met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt nog de toedracht van het ongeval.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag bij een woning aan de Fred Raymondhof een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De bewoner werd aangehouden.

Medewerkers van het energiebedrijf constateerden omstreeks 15.05 uur dat een bewoner aan de Fred Raymondhof voor een in huis aanwezige hennepkwekerij met de energiemeter had geknoeid. Op het moment dat de medewerkers de politie hiervoor belden, pakte de 33-jarige eigenaar uit Utrecht een kapmes. De medewerkers waren in de veronderstelling dat de bewoner het op hen gemunt had, maar niets was minder waar. De Utrechter ging snel aan de gang om zijn planten te oogsten voordat de politie kwam.

De man werd door de politie in zijn woning aangehouden. Op de eerste verdieping van de woning trof de politie in twee kamers in totaal 523 hennepplanten aan. In de garage werden nog eens 492 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en de complete apparatuur werden in beslag genomen. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.