Ingezonden persbericht


Instructiemateriaal Noodverlichtingdeskundige nu beschikbaar

Per 1 september is bij ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector, het instructiemateriaal voor de nieuwe opleiding Noodverlichtingsdeskundige te verkrijgen.

Gezien de complexiteit van de toepassing van noodverlichting is er een collectieve behoefte in de markt om de kennis over dit onderwerp te vergroten en professionaliseren.

Inspelend op deze behoefte heeft ISSO in opdracht van opleidingsfonds OTIB instructiemateriaal en een instructieboek Noodverlichting ontwikkeld.

Samenwerking experts en (branche)verenigingen

Bij de ontwikkeling van het instructiemateriaal is door ISSO en OTIB nauw samengewerkt met de NVFN (Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting) en

branchevereniging Installatiebedrijven Uneto-VNI. Daarnaast hebben vele experts uit de wereld van brandweer en ARBO hun inbreng gehad in de totstandkoming van het boek en de cursus.

Het instructieboek van ISSO dient als basisdocument voor de cursus Noodverlichtingsdeskundige.

Uniformiteit noodverlichting dichterbij

De cursus Noodverlichtingsdeskundige houdt rekening met zowel de Nederlandse als Europese wetgeving en is gebaseerd op de huidige techniek.

De cursist/deelnemer is na afronding van de opleiding in staat om bestaande noodverlichtingsinstallaties op waarde te beoordelen, te onderhouden en

daarnaast in staat nieuwe installaties te ontwerpen op basis van actuele regelgeving en normering.

Met de introductie van de cursus Noodverlichtingdeskundige zetten OTIB, ISSO, NVFN en Uneto VNI een volgende stap naar eenduidige regelgeving en uniformiteit in de markt.

Cursusmogelijkheden

Verschillende organisatie hebben kenbaar gemaakt belangstelling te hebben de cursus te gaan opnemen in hun cursuspakket.

Een actueel overzicht hiervan vindt u op www.isso.nl.

De cursussen worden afgesloten met een landelijk examen, afgenomen door het onafhankelijke instituut CITO.

Bestelinformatie

Docentenmateriaal en cursusboek zijn verkrijgbaar bij ISSO. Het instructieboek is ook geschikt voor zelfstudie en kost ^ 75 (inclusief BTW en verzendkosten) en is te bestellen via www.isso.nl.

Het proefexamen en de eindtermen voor de cursus worden openbaar gemaakt op de website van CITO. De directe link is http://www.cito.nl/ins/otib/se/meerinfo/eind_fr.htm