Politie Groningen

Vrijdag 8 september 2006

Provincie Groningen, 08-09-2006

Farmsum: meisje aangereden door blauwe vrachtwagen

De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe vrachtwagen die donderdagochtend in Farmsum een 13-jarige fietser heeft geraakt. De aanrijding vond plaats op een weg die niet voor openbaar verkeer open staat, aan de achterzijde van Aldel (nabij
Oosterhorn/Zeesluizen). Het meisje reed rond 8 uur s ochtends richting Delfzijl, toen zij werd geraakt door de vrachtwagen. Ze kwam ten val en liep lichte verwondingen op. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden. Mogelijk heeft hij de aanrijding niet opgemerkt. Op het moment van de aanrijding regende het hevig.

De chauffeur of mensen die meer informatie over het incident kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Delfzijl, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: fietsster gewond bij aanrijding

Een 57-jarige fietsster uit Veendam is donderdag op het Prins Hendrikplein in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw verleende geen voorrang aan een 56-jarige automobiliste uit Veendam. De fietsster raakt hierdoor gewond aan het hoofd en is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: gestolen aanhangwagen snel terug

De politie kon donderdag een gestolen aanhangwagen aan de rechtmatige eigenaar teruggeven. De aanhangwagen was woensdagnacht gestolen bij een bedrijf aan het Gedempte Vleddermond in Stadskanaal. Later die nacht troffen agenten de aanhangwagen aan op het Boerendiep in Stadskanaal. Enkele jongemannen gingen er als een haas vandoor. De verdachten heeft de politie nog niet kunnen achterhalen, maar de aanhangwagen kon teruggeven worden aan de eigenaar.

Bedum: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden aan de N46 bij Bedum. In totaal zijn zon 600 voertuigen gecontroleerd. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven: niet tonen rijbewijs (20x), niet tonen kentekenbewijs (17x), APK verlopen (10x), onjuiste kentekenplaat (3x), technische mankementen (6x), afvallende lading (1x), niet verzekerd (2x), rijbewijs verlopen (1x), vrachtautocombinatie te lang (1x). Een beroepschauffeur heeft een boeterapport gekregen, omdat hij niet in het bezit was van een chauffeursdiploma. Een andere vrachtwagenchauffeur werd beboet, omdat de tachograaf niet werkte. Verder wordt een nader onderzoek ingesteld naar een taxichauffeur, waarvan de chauffeurspas in beslag genomen was. Bij de controle zijn bovendien 350 blaastesten afgenomen. Geen van de gecontroleerde automobilisten was onder invloed. De controle is gehouden in samenwerking met de Douane, KMAR, Centraal Bureau Rijtuigenbelasting en de Voedsel- en Warenautoriteit.

Delfzijl: koperdief aangehouden

De politie heeft donderdag in een leegstaande woning aan de Batterijstraat in Delfzijl een koperdief aangehouden. De 32-jarige man uit Delfzijl was op heterdaad betrapt door een oplettende burger. De politie kon de man later aanhouden. Uit de woning waren diverse koperen leidingen weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apelkanaal: beginnend automobilist onder invloed

Een 21-jarige automobilist uit Musselkanaal is donderdagnacht ter hoogte van Ter Apelkanaal West in Ter Apelkanaal gecontroleerd op rijden onder invloed. De man reed in zijn auto en had aan beide kanten van zijn auto een fietser. Tijdens de ademanalysetest blies de automobilist 0,4 promille. Omdat de automobilist beginnend bestuurder is, kreeg hij een rijverbod van 2 uur. Ook maakt de politie proces-verbaal op.

Hoogezand: rijden tijdens rijontzegging

Een 44-jarige automobilist uit Hoogezand is donderdagnacht op de Industrieweg in zijn woonplaats aangehouden voor rijden in een auto tijdens een rijontzegging. De man is vaker aangehouden voor ditzelfde feit. Hij heeft een ontzegging tot januari 2007. Daarom werd besloten zijn auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: bromfietser probeert te ontkomen

Een 28-jarige bromfietser uit Veendam probeerde donderdagavond in het Julianapark in zijn woonplaats aan de politie te ontkomen. De politie wilde de man staande houden voor een alcoholcontrole. Dat de man hier geen zin in had bleek uit zijn reactie. Hij keerde zijn bromfiets en probeerde via een voetgangersgebied te ontkomen. Dit lukte echter niet en de politie hield de man uiteindelijk aan. Uit de ademanalysetest bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige snorfietser uit Groningen is donderdag op de Rijksweg in zijn woonplaats gewond geraakt. Hij reed in dezelfde richting als een 37-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist sloeg rechtsaf en verleende geen voorrang aan de rechtdoor rijdende snorfietser. De man op de snorfiets liep lichte verwondingen aan zijn knie op.

Bij controle bleek de auto al vier jaar niet meer APK gekeurd te zijn. De auto vertoonde diverse technische gebreken, die gevaar kunnen opleveren. De auto is onttrokken aan het verkeer en zal gesloopt worden.

Groningen: diverse verkeerscontroles

De politie heeft donderdagavond op verschillende plaatsen in Groningen gecontroleerd op fietsverlichting en rijden door rood licht. In totaal werden 31 personen beboet voor rijden zonder verlichting. Voor rijden door rood licht werden 24 personen een bekeuring.

Groningen: openbaar drugsgebruik

De politie heeft donderdagmiddag Achter de Muur in Groningen een 32-jarige man en een 34-jarige vrouw uit de stad aangehouden. De man en vrouw werden betrapt op het openlijk gebruiken van harddrugs. Beide verdachten kregen van de politie een proces-verbaal.

Groningen: politie vordert rijbewijzen in

De politie heeft donderdagmorgen op de A28 tussen Groningen en Haren drie rijbewijzen ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole reden een 32-jarige automobilist uit Arnhem, een 56-jarige automobiliste uit Haren en een 37-jarige automobilist uit Assen ruim boven de maximum toegestane snelheid. Vanwege tijdelijke wegwerkzaamheden is op het traject een snelheidslimiet van 70km/uur. De drie automobilisten reden 120 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1119, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 808, aantal overtredingen: , hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1300, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1554, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.