Politie Haaglanden

Persberichten 8 september

Haaglanden, 08-09-2006

25-jarige overvaller aangehouden
Den Haag- Op 7 september rond 20.15 uur zagen surveillerende politieagenten een aantal mensen achter een man aanlopen bij de Wagenstraat. Bij het zien van de agenten, werd hen gevraagd de man aan te houden omdat hij even daarvoor een juwelier in die straat had overvallen. Kort daarna werd de verdachte, een 25-jarige Hagenaar aangehouden. Tijdens de achtervolging gooide hij een mes weg. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Snelle aanhouding na aanranding
Den Haag - Op donderdag 7 september zag een motorsurveillant dat een 23-jarige Zoetermeerse bij het Centraal Station werd aangerand. Een Haagse bromfietsbijrijder (19), vond het nodig in het voorbijrijden zijn hand uit te steken naar het op vervoer wachtende slachtoffer. Doordat de agent het voorval zag gebeuren, kon verdachte gelijk aangehouden worden. Het slachtoffer is in contact gebracht met slachtofferhulp.

Mannen aangehouden bij slooppand
Den Haag Twee Hagenaars, 20 en 25 jaar oud, en een 22-jarige man uit Honselersdijk zijn donderdagmiddag 7 september aangehouden. De politie kreeg een melding dat drie mannen zich verdacht ophielden bij een slooppand op de Raaphorstlaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze het drietal aan de achterzijde van het pand aan, terwijl ze met breekijzers bezig waren om het pand open te breken. De drie werden aangehouden. Zij verklaarden dat zij op zoek waren naar bruikbare spullen en wisten niet dat dit strafbaar was.

Automobilist rijdt door na aanrijding
Den Haag Een 49-jarige automobilist uit Den Haag is vrijdagochtend 8 september aangehouden nadat hij omstreeks 02.15 uur op het Monnickendamplein een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Surveillerende agenten waren getuige van deze aanrijding en zetten onmiddellijk de achtervolging in. Zij troffen de auto van de verdachte in de Heiloostraat aan, maar de verdachte was gevlogen. Korte tijd later werd hij in het portiek van zijn woning aan de Okkernootstraat aangetroffen. Hij bekende te zijn doorgereden.

Hardleerse alcomobilist
Den Haag Een 41-jarige automobilist uit Den Haag is donderdagavond 7 september aangehouden op de Zwaardweversgaarde. De verdachte was eerder op de avond in Scheveningen betrapt op het rijden onder invloed en had een rijverbod gekregen. Nadat hij het politiebureau verliet, stapte hij opnieuw in zijn auto en reed naar zijn woning. Hier werd hij opnieuw aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod.

Snelheidscontrole Appelstraat
Den Haag - Op donderdag 7 september om 8.00 uur en 18.30 uur heeft de politie in het kader van het project Subjectieve Verkeersveiligheid een verkeerscontrole gehouden in de Appelstraat. In totaal kregen zes bestuurders een proces verbaal voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 60 km/u waar 30 km/u is toegestaan. Ook kregen acht bestuurders van een (brom-)fiets een bekeuring voor het rijden zonder verlichting.

Getuigen gezocht van beroving
Wateringen Op donderdag 7 september omstreeks 17.00 uur is op de Vliethof een 55-jarige Haagse vrouw beroofd van haar tas. Het slachtoffer kwam - na het geld pinnen - door onbekende oorzaak ter hoogte van het oude gemeentehuis ten val. Terwijl zij op de grond ligt, wordt zij van haar tas beroofd waarna de daders richting Kerklaan/Noordweg ervan door gingen.
De daders zijn op mogelijk twee scooters ervan door gegaan. Een van hen droeg een fel rode jas met een zwarte helm. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politiebureau Naaldwijk telefoon 0900 88 44.

Vrouw gewond bij aanrijding, veroorzaker rijdt door Naaldwijk Woensdag 7 september omstreeks 07:45 uur is een 16-jarige fietster uit Monster gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw werd op de Grote Woerdlaan aangereden door een, vooralsnog, onbekende bestuurder van een grijze bestelauto. Deze bestuurder kwam vanuit de Kleine Achterweg en zag daarbij het slachtoffer over het hoofd. Nadat de bestuurder van het voertuig was uitgestapt zette hij de fiets van het slachtoffer aan de kant van de weg, stapte in en reed weg. Het slachtoffer raakte licht gewond en haar fiets werd zwaar beschadigd. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval zich te melden bij politiebureau Naaldwijk of telefonisch via 0900-8844.

Verkeerscontroles in het Westland
Kwinstheul Woensdag 7 september om 13:00 uur werden bij een verkeerscontrole op de Heulweg 8 bekeuringen aan automobilisten uitgedeeld. De bekeuringen waren voor het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van de autogordel. Later op de dag werd een snelheidscontrole gehouden op de Galgeweg in s-Gravenzande. Daar kregen 10 automobilisten een bon omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km, waar 60 het maximum was.

Dronken automobilist aangehouden
Leidschendam Donderdag 8 september om 03:30 uur hebben surveillerende politieagenten op de Vlietweg een 48-jarige Rijswijker aangehouden. Bij het aanspreken van de man bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man blies 610 ugl en kon zijn rijbewijs gelijk inleveren.