Gemeente Hoogeveen

www.hoogeveen.nl/benw
Openbare besluiten van B & W Hoogeveen

Deze week heeft het college geen persuurtje gehouden.

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)

1.
Afscheidsreceptie directeur Domesta op 8 september

Wethouder Van der Zwaag gaat.

2.
Uitnodiging bestuursacademie training voor wethouders

Voor kennisgeving aannemen.

3.
Stand van zaken voorbereiding begroting

Mondelinge toelichting op voorbereiding begroting. Afspraken gemaakt over voortgang.

4.
Bezoek Presidium voor evaluatie werkwijze raad

Het college wisselt stanspunten uit met de heren J.K. Otten., K. van der Laan, J. Stoefzand en J.P. Wind (leden presidium van de raad) over de concept-evaluatie werkwijze van de raad. Burgemeester Urlings neemt de punten mee naar de fracties.

5.
Wmo verordening 2007 en beknopt Wmo-beleidsplan

College stemt ermee in de raad voor te stellen de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2007 inclusief reactienota en beknopt beleidsplan Wmo vast te stellen. Enkele kleine aanpassingen in de tekst onder andere in de zin dat de concept-VNG verordening zal worden gevolgd.

6.
Bestemmingswijziging realisatie zorgboerderij Coevorderstraatweg 95 te Nieuweroord

De procedure tot het wijzigen van de bestemming van het perceel Coevorderstraatweg 95 te Nieuweroord voor de realisatie van een zorgboerderij/bedrijfsmatige mantelzorg niet voortzetten en de indieners van de zienswijzen hiervan op de hoogte brengen, middels bijgevoegde brief.

Indiener van het voorstel heeft besloten het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan in te trekken.

7.
Bezwaarschrift van de heer G. Wolbersen tegen verleende vergunning aan Zuidema Holding B.V. voor het bouwen van een kapschuur op perceel Smirnoffstraat 14

Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriftencommissie het schrijven van de heer Wolbersen als bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren en de heer Wolbersen en de vergunninghouder Zuidema Holding B.V. hiervan op de hoogte stellen.

8.
Geluidwerende voorzieningen Schoonvelde-Oost

Kennis nemen van de brief van Domesta van 7 juli 2006, instemmen met de visie van Domesta over het aanbrengen van geluidwerende voorzieningen en Domesta hiervan op de hoogte stellen.

9.
Jaarverslag 2005 Scholennetwerk NME

IVN Consulentschap Drenthe meedelen dat het college kennis heeft genomen van het jaarverslag en het jaarverslag ter kennis brengen van de raad.

10.
Coördinatie Brede Scholen

Budget voor coördinatie ingaande het nieuwe schooljaar 2006/2007 vaststellen op ¤ 65.000 structureel en de extra bijdrage in 2006 ad ¤ 8.000 dekken vanuit de post onvoorzien van het begrotingsprogramma Hoogeveen Leert.