Friesland Coberco Dairy Foods

Vrijdag 8 september 2006

Benoeming

Frans Keurentjes bestuurslid Zuivelcoöperatie Friesland Foods

Meppel - De heer F.A.M. (Frans) Keurentjes is met ingang van 20 december 2006 benoemd tot lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods U.A. De algemene vergadering van de zuivelcoöperatie heeft dit in haar vergadering van 6 september 2006 besloten. Het is het voornemen Frans Keurentjes per 20 december 2006 tevens te benoemen tot lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Foods N.V.

Frans Keurentjes heeft een melkveehouderijbedrijf in Hornhuizen (Groningen). Sinds 1985 is hij lid van Zuivelcoöperatie Friesland Foods. Keurentjes was van 1990 tot 2005 voorzitter van de regioraad Groningen van Friesland Foods en was in die hoedanigheid lid van de algemene vergadering van de coöperatie. Enkele andere voormalige nevenfuncties van Keurentjes zijn voorzitter van de European Dairy Farmers Nederland en vice-voorzitter van de European Dairy Farmers. Thans is hij lid van de raad van commissarissen Rabobank West-Groningen.

Keurentjes volgt H. (Harm) Holman op die volgens het rooster van aftreden per 20 december 2006 als bestuurslid en lid van de raad van commissarissen aftreedt en is niet herbenoembaar. Harm Holman is sinds 28 december 1997 lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods en lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Foods N.V.

Klik hier voor een hoge resolutie afbeelding van de heer F.A.M. Keurentjes.

---
________________________