Gemeente Soest

Club Extra

Datum: 08/09/2006

Sporten voor kinderen met een bewegingsachterstand

Het breedtesportproject van de gemeente Soest start begin oktober 2006 met een sportclub voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar met een functiebeperking. Het doel van Club Extra is kinderen (weer) plezier in sporten te geven en hen klaar te stomen voor aansluiting bij reguliere sportverenigingen. De kinderen kunnen verschillende sporten op een veilige manier beoefenen, waarbij zij intensieve begeleiding krijgen. De sportclub heeft momenteel nog plaats voor een aantal kinderen.

Vaak als laatste gekozen worden bij een teamspel. Moeizaam koppeltje duiken op de rekstok op het schoolplein. Bijna nooit de bal krijgen, ook al sta je helemaal vrij. Voor sommige kinderen is buiten spelen en sporten allesbehalve plezierig. Doordat zij vaak het gevoel hebben 'buiten spel' te staan, vermindert hun enthousiasme voor sport en bewegen. Door deze kinderen in staat te stellen om eerst op eigen niveau te sporten probeert de gemeente hen te stimuleren.

Medewerkers van het breedtesportproject van de gemeente Soest hebben Club Extra opgezet. Dit project is ontwikkeld door NebasNSG, de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking. In Soest wordt het project financieel ondersteund door Bentinckfonds. Het doel van het project is om het plezier in sporten bij de kinderen terug te brengen en waarna zij na verloop van tijd de aansluiting kunnen maken bij een sportvereniging. Er wordt gesport in groepen van maximaal 12 kinderen in de gymzaal aan de Smitsweg in Soest.

Momenteel is er nog een aantal plaatsen beschikbaar in de sportclub. De gemeente roept ouders en verzorgers dan ook op om hun kinderen aan te melden. Tegen geringe kosten kunnen zij een keer per week onder begeleiding sporten.

Club Extra start op maandag 2 oktober. Van 15.45 tot 16.30 uur is er Club Extra voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar. Van 16.30 uur tot 17.15 uur kunnen kinderen vanaf 8, 9 en 10 jaar terecht in de sportclub.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met Marlon van Zal, telefoonnummer 035-6093216 of e-mail: zalm@soest.nl

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer