AutoRai

Mitsubishi Motors onthult de volgende evolutie van de Pajero

(9/8/2006)
Vijfentwintig jaar na de eerste productie-Pajero presenteert Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tijdens de Autosalon van Parijs een belangrijke nieuwe stap in de vernieuwing van haar 4x4-programma. De Franse hoofdstad vormt het podium voor de wereldpremière van de volgende evolutie van de Pajero.
De van meet af aan als pure off-roader ontworpen Pajero blijft trouw aan zijn oorspronkelijke concept. De engineers van Mitsubishi hebben zich niet laten verleiden een andere weg in te slaan, bijvoorbeeld in de richting van het momenteel zeer modieuze âsoft-roadâ concept. Zoals het een klassieker betaamt is de nieuwe Pajero een tijdloos ontwerp waarmee de loyaliteit van meer dan 2,5 miljoen Pajero klanten sinds 1982 wordt gerespecteerd. Hiermee verzilvert de Pajero zijn ruige en robuuste imago dat in de loop der jaren zorgvuldig is opgebouwd in de Dakar Rally.

In die zin keert deze Pajero terug naar de onmiskenbare designtaal van de Pajero II Concept uit 1979. Dat uit zich ondermeer in de hoge, redelijk verticale en vrijwel rechte voorruit, de kenmerkende indeling van het front en in de aan de zijkant scharnierende achterklep, compleet met reservewiel.

Belangrijke kenmerken van de Europese uitvoering behelzen o.a.:
* Kwalitatief hoogstaand interieur en fraai afgewerkt eigentijds dashboard

* Hoogwaardige uitrusting (navigatiesysteem met 30 GB harde schijf en muziekbibliotheek,achteruitrijcamera, Rockford Acoustic DesignÃ-audiosysteem van 860 watt en met twaalf luidsprekers, entertainmentsysteem voor achterpassagiers etc.)
* Nieuwe viercilinder 3.2 Di-D common-rail dieselmotor met 170 pk en van de Eclipse afgeleide 3.8 MIVEC V6 benzinemotor met 250 pk*
* Ultramoderne All-Wheel-Control-techniek (standaard tractie- en stabiliteitscontrole gecombineerd met Super Select 4-II 4WD-tussenbak en optioneel sperdifferentieel achter)
* Keuze uit 3- en 5-deursversies

Deze Pajero vormt ook de basis voor een gloednieuwe cross-country racer die meedoet aan de Rally Dakar 2007. Deze wedstrijdauto, MPR13 of Pajero Evolution, wordt gelijktijdig met de productieauto onthuld op de Autosalon.

De Europese introductie van de Pajero zal, afhankelijk van land tot land, plaats vinden tussen de herfst van 2006 en de lente van 2007.


* waarden kunnen nog wijzigen voor de homologatie

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster