Politie Groningen

Gezamenlijke verkeerscontrole

Bedum, 08-09-2006 o De politie heeft donderdagmiddag een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden aan de N46 bij Bedum. In totaal zijn zon 600 voertuigen gecontroleerd.

De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven: niet tonen rijbewijs (20x), niet tonen kentekenbewijs (17x), APK verlopen (10x), onjuiste kentekenplaat (3x), technische mankementen (6x), afvallende lading (1x), niet verzekerd (2x), rijbewijs verlopen (1x),
vrachtautocombinatie te lang (1x). Een beroepschauffeur heeft een boeterapport gekregen, omdat hij niet in het bezit was van een chauffeursdiploma. Een andere vrachtwagenchauffeur werd beboet, omdat de tachograaf niet werkte. Verder wordt een nader onderzoek ingesteld naar een taxichauffeur, waarvan de chauffeurspas in beslag genomen was. Bij de controle zijn bovendien 350 blaastesten afgenomen. Geen van de gecontroleerde automobilisten was onder invloed. De controle is gehouden in samenwerking met de Douane, KMAR, Centraal Bureau Rijtuigenbelasting en de Voedsel- en Warenautoriteit.