Politieberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 08-09-2006

Gewond bij aanrijding

HOUTEN Een 56-jarige bromfietsbestuurder is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Utrechtseweg.

De politie kreeg omstreeks 08.05 uur de melding van het ongeval en ging ter plaatse. Het bleek dat de bromfietsbestuurder uit Vianen in aanrijding was gekomen met een 14-jarige fietser die een groepje fietsers wilde inhalen. Beide weggebruikers raakten elkaar bij de schouders en kwamen ten val. De fietsers belden 112. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de man en de jongen, uit Houten, en vervoerde eerstgenoemde uit voorzorg naar het ziekenhuis.

NIEUWEGEIN Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is gewond geraakt aan haar been, nadat de snorfiets waar zij achterop zat, werd aangereden door een automobilist.

Donderdag omstreeks 21.50 uur wilde een 68-jarige automobilist uit Hilversum de uitrit van een restaurant aan de Ravenswade afrijden. De vrouw keek wel naar links, maar zag de rechtskomende snorfiets, bestuurder door een 16-jarige jongen uit Utrecht, over het hoofd. Achterop zat de 18-jarige vrouw. Zij liep letsel op aan haar been en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aangehouden voor vernielen

NIEUWEGEIN Drie jongens zijn donderdagavond aangehouden op verdenking van vernieling van een auto.

De politie kreeg omstreeks 21.45 uur een melding dat jongens een auto die aan de Prinsessenweg geparkeerd stond, vernield zouden hebben. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de melder de drie jongens had aangehouden. Ze moesten alledrie mee naar het bureau. Na verhoor bleek dat alleen een 17-jarige jongen uit Nieuwegein tegen een buitenspiegel had getrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

NIEUWEGEIN - Omdat een 35-jarige automobilist uit Amsterdam met hoge snelheid een politieauto inhaalde, viel hij door de mand voor rijden onder invloed.

De automobilist reed omstreeks 02.30 uur over de Rijksweg A2 en haalde met zeer hoge snelheid een politieauto in. Agenten moesten zelf 180 km/uur rijden om de man bij de afrit Beesd tot stoppen te kunnen brengen. De blaastest wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 600 ug/l. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt; ook voor de te hoge snelheid.