Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 08-09-2006

Auto en bromscooter botsen
EMMEN Op de Kerspellaan in Emmen botsten donderdagavond een auto en een bromscooter frontaal op elkaar. De 17 jr. Emmenaar die de scooter bestuurde is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De scooter en de auto, bestuurd door een 29 jr. man uit Emmen, botsten midden op de weg op elkaar doordat ze beiden een geparkeerde auto inhaalden.

Auto in de sloot en in brand
ASSEN Op de A-28 ter hoogte van Assen belandde in de nacht van donderdag op vrijdag door onbekende oorzaak een 24 jr. inwoner van Groningen met zijn auto in de sloot. De auto kantelde en vloog in brand. De bestuurder raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis van Assen. Omdat hij gedronken had is daar een bloedproef van hem afgenomen. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde.

Alcoholcontroles
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie in Emmen twee automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Op de Kapitein Nemostraat reed een 42 jr. man uit Dordrecht met een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 33 jr. man uit Emmen kan rekenen op een geldboete van 300,-. Hij reed met een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille over de Hondsrugweg.

HOOGEVEEN Een 28 jr. inwoner van Venray is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de weg Aardenburg in Hoogeveen. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed (0,9 promille), het plegen van diverse verkeersovertredingen waaronder het rijden met een snelheid van ongeveer 140 km/u binnen de bebouwde kom, en het niet voldoen aan een door de politie gegeven stopteken. Een politiepatrouille wilde de auto controleren op de Schoklandstraat. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor. Hierna volgde een achtervolging door een groot deel van Hoogeveen Zuid die uiteindelijk eindigde in een doodlopend stuk weg van het Aardenburg. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd. (06-177711)

Autos beschadigd
ASSEN onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Assen meerdere autos beschadigd. Op de Hooibeemd werd omstreeks 02.20 uur een fiets op een geparkeerde auto gegooid. Een beschadigde motorkap en kapotte voorruit waren het gevolg. In het Lange Hout werden bij zeker vier geparkeerde autos de banden lek gestoken.

Auto in brand
SMILDE Op de Linthorst Homanweg in Smilde vloog donderdagmiddag de auto van een man uit Westerbork in brand. De auto sloeg onder het rijden af en daarna in brand. De brandweer bluste de brand waarna de auto werd afgesleept.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.