Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Automaatkraker aangehouden

Zutphen, 08-09-2006 o De politie Zutphen heeft vrijdagochtend (8/9) in de bosjes aan de Molengracht een nog onbekende man aangehouden die ervan verdacht wordt een snoepautomaat bij het station te hebben opengebroken. De man is voor verhoor ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 02.20 uur een melding via de spoorwegpolitie dat er op het station een snoepautomaat was gekraakt. De dief was de binnenstad ingevlucht en met het opgegeven signalement stelden de agenten een onderzoek in. In eerste instantie troffen zij in het centrum een man aan die aan het signalement voldeed en al zijn medewerking aan het onderzoek verrichtte. Hij bleek niet de gezochte man te zijn.

Volgens getuigen had de man geroepen dat hij naar voorst moest en ook dit traject werd afgezocht. Toen de agenten enige tijd later weer in Zutphen verder zochten kregen zij een melding dat er in de bosjes bij een flatcomplex aan de Molengracht een man lag te snurken. Zij troffen de man in diepe slaap aan en het bewijs lag eigenlijk al bij hem: diverse repen chocolade en zakjes pindas afkomstig uit de automaat!

Toen de agenten de man wilden aanhouden begon hij zich direct hevig te verzetten waarop de agenten geweld moesten gebruiken om hem onder bedwang te krijgen. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem en ingesloten. De man wenste zijn gegevens niet op te geven en bleek ook geen identiteitspapieren bij zich te hebben. Vandaag wordt hij verhoord en het proces-verbaal zal zo spoedig mogelijk bij justitie worden ingeleverd.