AutoRai

Mazda3 bereikt 1.000.000 exemplaren

(9/8/2006)
Eind augustus produceerde Mazda Motor Corporation in de Hofu Plant No.1 in Japan het 1.000.000ste exemplaar van de Mazda3, die in Japan verkocht wordt onder de naam Axela. Deze mijlpaal werd bereikt in een nieuwe recordtijd voor Mazda van drie jaar en twee maanden, nadat in juni 2003 op dezelfde locatie was begonnen met de productie van de eerste Mazda3.
Bij de ontwikkeling van de Mazda3 lag de focus op de productie van een âdynamische, compacte en sportieve auto die de verwachtingen moet overtreffenâ. Dat het model zich in dit opzicht heeft bewezen blijkt wel uit het feit dat de Mazda3 thans één van de belangrijkste pijlers is in Mazdaâs wereldwijde verkoopstrategie. De auto levert uitstekende prestaties, heeft een aansprekend design en een hoge mate van kwaliteit en vakmanschap. Daarmee, en met zijn dynamische rijeigenschappen en gunstige prijs-kwaliteit verhouding, is het in alle markten van de wereld een geduchte concurrent voor de gevestigde orde.

De Mazda3 werd tweede bij de Europese verkiezing âAuto van het Jaar 2004â, de hoogst genoteerde Japanse auto en werd âAuto van het Jaar 2004â in Canada. Het model kreeg goede recensies in de pers en bij klanten, wat resulteerde in totaal 67 verschillende awards tot op dit moment. Met deze uitstekende antecedenten blijft de Mazda3 wereldwijd goede verkoopcijfers scoren.

Jongstleden juni werd de nieuwe Mazda3 gelanceerd. Naast subtiele wijziging aan exterieur en interieur werd de auto vooral onderhuids sterk verbeterd, nam het geluidsniveau in de auto sterk af en werden ook alle motoren zuiniger.

De Mazda3 heeft met zijn succes een belangrijke bijdrage geleverd aan de steeds maar stijgende verkoopcijfers van Mazda. In Japan werden in 2005 totaal 364.668 eenheden verkocht, waarmee de Mazda3 één van de best verkochte modellen in dat land was.

Ook in Nederland doet de Mazda3 het uitstekend. Totaal werden er 7126^* eenheden verkocht in een mix van 31,5% Sedan en 68,5% Hatchback. De verhouding benzine- en dieselmotoren was 89% tegen 11%. De meest populaire versie in Nederland is de Mazda3 Hatchback 1.6 Touring.

De nieuwe Mazda3 staat vanaf vorige week bij alle Mazdadealers in Nederland en is te koop vanaf ⬠18.295,-.


* cijfers t/m 31 augustus 2006

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster