Politieberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 08-09-2006

Aanrijding bromfietser en auto

AMERSFOORT Een 16-jarige bromfietser uit Amersfoort is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Omstreeks 08.00 uur haalde de bromfietser op de Daltonstraat twee autos in. Volgens een getuige reed hij met flinke snelheid. De voorste auto reed langzaam en was voorgesorteerd om de Miereveldstraat in te rijden. Op het moment dat hij linksaf sloeg, passeerde juist de bromfietser. Bij de aanrijding die volgde, raakten zowel de bromfiets als de auto beschadigd. De bromfietser heeft zich onder behandeling van het ziekenhuis gesteld. Zijn letsel is onbekend. De bromfiets is meegenomen voor technisch onderzoek.

Vier winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Een mountainbiketeam van de politie heeft donderdag op de Hellestraat vier winkeldieven op heterdaad aangehouden. Het gaat om twee mannen, een 39-jarige Amersfoorter en een 38-jarige man uit Apeldoorn, en twee vrouwen, 37 jaar uit Amersfoort en 32 jaar uit Apeldoorn.

Omstreeks 17.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een winkel aan de Utrechtsestraat dat de vier geruime tijd bezig waren geweest om goederen te verzamelen. Een medewerker van de winkel zag hoe de spullen buiten in fietstassen werden geladen, waarna de vier kennelijk verder wilden shoppen.

Op dat moment greep de politie in en hield de verdachten aan. Twee van hen waren in bezit van gereedschap om beveiligingslabels onklaar te maken. In de fietstassen troffen de agenten goederen ter waarde van 500 euro aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rijden met ontzegging

AMERSFOORT Een 29-jarige Leusdenaar is donderdag betrapt op rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Politieagenten zagen de man omstreeks 20.30 uur rijden in de richting van de Rijksweg A1. Omdat ze wisten dat hij een ontzegging had, gingen ze achter hem aan. Op de A1 gaven ze hem een stopteken, waarna hij werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

AMERSFOORT Een inwoner van Amersfoort is donderdagavond mishandeld door een nog onbekende bestuurder van een scooter. Dat gebeurde omstreeks 21.15 uur op een voetpad bij de Merwedestraat.

Het slachtoffer liep daar met een vrouw, toen een scooter hen tegemoet kwam. Bij het passeren raakten ze elkaar, waarna de bestuurder van de scooter stopte en terugliep naar het slachtoffer om deze te slaan en te schoppen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

De politie heeft de omgeving afgezocht naar de scooterrijder, maar heeft hem niet aangetroffen. Het gaat om een blanke man van circa 30 jaar, ongeveer 1.85 meter lang met een mager postuur. Hij droeg een rood petje met witte opdruk. Achterop zat een vrouw met blond haar. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 24-jarige automobilist uit Amersfoort is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie controleerde de man omstreeks 03.15 uur bij een routinecontrole op de Schimmelpenninckstraat. Hij bleek te veel op te hebben en blies op het bureau 520 ug/l. De man, die niet eerder met politie en justitie in aanraking was geweest, bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en twee bekeuringen, voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.