Ingezonden persbericht

Praxis draagt bij aan leefgenot chimpansees
Bouwmarktketen ondersteunt nieuw chimpanseeverblijf Stichting AAP

Diemen, 8 september 2006 - Iedereen heeft recht op woon- en leefgenot. Ook chimpansees. Vanuit die gedachte draagt bouwmarktketen Praxis haar steentje bij aan het nieuwe chimpanseecomplex van Stichting AAP in Almere. Praxis financiert allerlei praktische benodigdheden voor het onderhoud en de schoonmaak van het complex, zoals bezems, trapjes, emmers etc. Het chimpanseeverblijf wordt op 8 september geopend.

Peter van Mondfrans, woordvoerder van Praxis: "Regelmatig kloppen er organisaties bij ons op de deur voor sponsoring. Hier kunnen we helaas niet altijd gehoor aan geven. Maar over het initiatief van Stichting AAP hoefden we niet lang na te denken. In het nieuwe complex worden verwaarloosde chimpansees opgevangen en verzorgd. Daar willen we graag een (financiële) bijdrage aan leveren. Het is een mooi doel dat goed past bij onze core business: het leveren van klusartikelen om de woonomgeving te verbeteren."

Permanente huisvesting
Stichting AAP vangt overigens niet alleen chimpansees op, maar ook talloze andere uitheemse dieren. Deze zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen of particulieren. De dieren zijn vaak ernstig mishandeld of verwaarloosd. Doel van AAP is de dieren lichamelijk en geestelijk weer gezond te maken en ze daarna - indien mogelijk - te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, zoals een reservaat of dierentuin. In het geval van de chimpansees is er met het complex wél sprake van permanente huisvesting. Kijk ook op www.aap.nl.

Over Praxis
Praxis is een landelijk gespreide doe-het-zelfketen met ruim 130 vestigingen. De eerste Praxis werd in 1978 geopend in Venlo, momenteel zijn bijna 5.000 mensen werkzaam bij de bouwmarktketen. Naast de gewone bouwmarkten beschikt Praxis over 25 Megastores. Praxis bevestigt daarmee trendsetter te zijn in de branche. Onder deze Megastores bevinden zich 11 Megastores gecombineerd met een tuincentrum. De Praxis Groep is een onderdeel van het Maxeda-concern. Meer informatie: www.praxis.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht